ANNONS

“Bara ett telefonsamtal ger inte mycket, man vill ha ögonkontakt med den man intervjuar. Ska de komma fysiskt blir det dötid och åktid, vilket nu i stället underlättar för båda parter”, menar Per-Olov Paulsson.
Foto: Veronica Rigtorp

Lyckad rekrytering i den digitala världen

Per-Olov Paulsson, platschef Peab driftområde Borlänge, är en av de som nyttjat arbetsförmedlingens digitala tjänst ”Jobbchansen online”.

Tisdag förmiddag och skypemöte.
Per-Olov Paulsson berättar om bakgrunden till att han kom i kontakt med tjänsten hos Arbetsförmedlingen, AF.
– Vi jobbar som entreprenör åt Trafikverket och de ställer krav på att vi har en viss sysselsättningsgrad som ska fyllas genom att anställa en person på ett år, säger han.
För drygt ett år sedan, på senhösten 2019, kom
Per-Olovs chef och meddelade att dessa krav skulle uppfyllas.
– Jag tog kontakt med AF och vi träffades, för att sedan genomföra speed-dating med sex till åtta personer. Jag fastnade för tre personer som vi ville ha ytterligare intervju med, dessa bjöd vi inte till vårt kontor i Borlänge.

Därifrån valde en person ut som anställdes. Personen slutade efter tio månader då hen hade fått jobb närmare sin hemort.
– En rekrytering vi var nöjda med.
Per-Olov Paulsson tog kontakt med Neda Mostofi för en ny rekrytering.
– Då kom vi till skott i slutet av januari, bestämde den 1 februari till intervjuerna, via den digitala kanalen. Då blev det så att jag presenterade Peab, där jag drog lite vad tjänsten innebar. Därefter var det tio minuters intervjuer med fyra personer och där jag fastnade för en person och den skrev vi avtal med här i fredags.
Allt genomfördes digitalt med AF:s nya tjänst.
– Personen börjar nästkommande måndag, den 22 februari, om alla papper går rätt brevledes, berättar Per-Olov.
– Då börjar den nyrekryterade personen jobba 100 procent. Det är bra för oss, vi har 100 procent med jobb.

Per-Olov tycker det har varit smidigt att genomföra intervjuerna på tio minuter och via video. Där det lätt går att få en uppfattning om vem personen är, genom videomöjligheten.
Sex kandidater från flera olika kommuner i Dalarna var inbjudna till videointervjuerna.
– Bara ett telefonsamtal ger inte mycket, man vill ha ögonkontakt med den man intervjuar. Ska de komma fysiskt blir det dötid och åktid, vilket nu i stället underlättar för båda parter, menar Per-Olov.
– Peab är det första företaget som jag kört digital träff (jobbchansen online) med, och det känns värdefullt att kunna göra, avslutar Neda Mostofi.
– Det var första gången för oss båda, säger Per-Olov.
Det var lite teknikstrul i början men nu är de bra på det digitala verktyget.
– Fantastiskt att vi vid första träffen hittat en bra medarbetare, det är kul, tillägger Per-Olov Paulsson.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS