ANNONS

Det återstår mer än ett år innan det nya badhuset i Falun står klart. Förhoppningvis kan det öppna kring jul och nyår 2022.
Foto: Niclas Bergvall

Lugnets jättebygge klart till nästa jul

FALUN. Om drygt ett år ska det stå klart – nya badhuset i Falun. Men redan nu kan nu få en liten tjuvtitt på bygget som kommer att kosta 350 miljoner.

Fakta säger att Lugnet är en av Europas mest kompletta anläggningar för idrott, idrottsrelaterad utbildning och allmänt friluftsliv. Nu kommer området även att inhysa ett nytt badhus, som beräknas öppna i slutet av nästa år.
I september 2018 tog kommunfullmäktige beslutet om att det skulle byggas ett helt nytt badhus på Lugnet och i mars 2020 inleddes bygget. Ett års byggtid återstår och det betyder att det är mycket jobb kvar.

Totalt kommer badhusets yta att bli över 8 000 kvadratmeter i tre plan. Men något äventyrsbad blir det inte – mer ett familjebad som ska passa alla.
Den gamla simhallen byggdes 1972 och fyller således 50 år nästa år. En simhall som fostrat många duktiga simmare, men som nu har gjort sitt.
– Prelimnärt ska badhuset vara klart tidigast i oktober 2022 och förhoppningsvis kan vi öppna vid jul och nyår, säger Anders Nordlund, tillförordnad VD för LUFAB.

Öppet för alla
Lugnets nya badhus blir ett modernt, funktionellt badhus för alla människor som vill simma, motionera, tävla, leka, basta, rehabilitera eller bara koppla av en stund.
Inriktningen är att alla ska känna sig välkomna i det nya badhuset.
NCC uppför det nya badhuset i partnering med LUFAB (Lugnet i Falun AB), som kommer att äga anläggningen.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS