ANNONS

Tack vare Amanda Kharchi och de här sju tjejernas vilja att lägga ner arbete på att öva, ta ledigt från skolan och andra aktiviteter, kommer Ludvikaborna att få sin Lucia tablå igen. Från vänster Malin Sandberg, Jonna Hellberg, Wilma Serlander, Lovisa Hellberg, Maja Erkers, Moa Tägtström och Molly Alander.
Foto: Veronica Rigtorp

Ludvikas lucia gör efterlängtat återtåg

LUDVIKA. Efter två år utan Ludvika lucia, kommer traditionen att återupptas, tack vare Amanda Kharchi mail till Lions. Och tack vare sju modiga tjejer som ställer upp för hembygden.

Mitt namn är Amanda Kharchi; så börjar Amandas mail till Lions, där hon erbjuder sig att hjälpa till med årets Luciatåg Hon avslutar mailet: Hör av er om det låter intressant.
– Vi pratade om det i klubben och så hörde vi av oss till Amanda, som skickade ut frågan på bland annat Facebook, om någon ville vara med, säger en glad Janne Norrgo, Lions Club Ludvika.
– Vi är mycket glada över mailet och stolta över Amandas initiativ. fortsätter Norrgo.

Efter att förfrågan gått ut har nu sju tjejer tackat ja till att medverka i Ludvika lucia och övningar n för fullt de tio sångerna som kommer att framföras.
Det är onsdag kväll och först till övningen kommer Maja Erkers. Hon pluggar i Falun och pendlar varje dag till skolan från Ludvika. Ändå tackade hon jag till uppdraget.

De sju tjejerna verkar alla överrens om att det är ett hedersuppdrag.
– När jag tackade ja trodde jag det skulle vara några kompisar som skulle gå till några äldreboenden bara, men sedan fick jag veta att det vara hela Ludvikas lucia, det känns lite pirrigt, säger Malin Sandberg.

Än så länge är de alla tärnor och årets lucia kommer inte att röstas fram utan lottas den 11 december, förklarar Jan Norrgo.

Publicerad i Annonsbladet (Ludvika/Smedjebacken) vecka 48 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS