Från vänster: Projektledare Årets stadskärna Veronica Lindgren, samt jurymedlemmarna; Per Eriksson från Cityorganisationen i Stockholm, Anna Hag från Visita, Helena Alcenius som är näringslivschef i Borås kommun och Rudolf Antoni från Fastighetsägarna GFR.
Foto: Veronica Rigtorp

Ludvika synas i sömmarna

LUDVIKA. I snöslask presenterades Ludvika för juryn från Svenska stadskärnor, som ska bedöma om Ludvika går vidare i tävlingen Årets stadskärna.

Vädret är inte lätt att styra, men det mesta som gått att styra har de delaktiga i arbete kring målet att bli Årets stadskärna gjort allt dom kunnat för att nå.
Nu var det upp till juryn, som också fick träffa en stor uppslutning av köpmän, fastighetsägare, krögare, polis, vaktbolag, politiker och kommuntjänstemän med flera.
– Dagen blev precis som vi önskade oss (hon hänvisar till sig själv och Sussi), vi är otroligt stolta över alla som är med på våran resa, utan dom hade vi inte nått så här långt.

Som HåGe Persson summerade förmiddagens presentation:– Som jag ser det så är vi fortfarande i inledningen av arbetet. Tävlingen är ett delmål så vi fortsätter självklart med samma framåtanda och framtidstro, berättade en nöjd Veronica Lindgren, projektledare Årets stadskärna.

Tävlingen Årets stadskärna arrangeras av Svenska stadskärnor för levande orter och livfulla städer.
Utmärkelsen Årets stadskärna får orter eller städer för framgångsrik utveckling av stadskärnan genom samverkan mellan stadens intressenter.
För 25:e året i rad delas utmärkelsen ut till den svenska stad eller ort som under de närmast föregående åren gjort störst framsteg i sin förnyelse av centrum, genom samarbete mellan både privata och offentliga aktörer. Med framsteg menas att det finns ett flertal mätbara resultat av stadskärnans utveckling.

Utmärkelsen Årets Stadskärna är tänkt att inspirera alla stadens intressenter att arbeta med utveckling av stadskärnan och de tre städer som nomineras blir förebilder för alla andra städer och orter. Att bli en av de nominerade städerna är ett viktigt erkännande och en vinst i sig, eftersom det innebär att man ligger i framkant med sitt utvecklingsarbete och har stor påverkan på stadens attraktivitet.

Samtliga nominerade städer får ett bevis för sitt långsiktiga och framgångsrika utvecklingsarbete som bedrivs. De nominerade städerna har också ett gyllene tillfälle till positiv PR och marknadsföring av staden och alldeles särskilt om man får utmärkelsen. Inte minst blir man ett mycket attraktivt studieresmål för många av Sveriges städer och orter.
Fakta från Svenskastadskarnor.se

Publicerad i Annonsbladet (Ludvika/Smedjebacken) vecka 13 2019.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS