ANNONS

Stora Skedvi-baserade Lövängets Lantbruk, som ägs av Michael Arvidsson, har tilldelats 2021 års Mångfaldspris Dalarna.
Foto: Pressbild

Lövängets Lantbruk i Stora Skedvi belönades med Mångfaldspriset

STORA SKEDVI Stora Skedvi-baserade Lövängets Lantbruk, som ägs av Michael Arvidsson, har tilldelats 2021 års Mångfaldspris Dalarna. “Det känns väldigt bra”, säger pristagaren.

Priset delades ut på Stora Styrelsedagen 2021, som hölls på Magasinet i Falun. Stora Styrelsedagen arrangeras av StyrelseAkademien Dalarna och Mångfaldspriset Dalarna delas ut av StyrelseAkademien Dalarna, Nordea, Mellansvenska Handelskammaren och Almi GävleDala.
– Vi har satsat på mångfald i flera år, genom att anställa utrikesfödda. Jag tror att de gröna näringarna är en bra utgångspunkt för utrikesfödda att ta sig in i samhället. Det blir en bra start. Dessutom är det roligt att de gröna näringarna får vara med i sådana här sammanhang och att vi uppmärksammas. Det känns väldigt bra att få det här priset, säger Michael Arvidsson.

Motiveringen lyder: “Med mod och siktet inställt på att finna lösningar, på de utmaningar som eventuella språkliga och kulturella skillnader kan medföra, har denna aktör framgångsrikt utvecklat mångfalden i sin verksamhet. Detta familjära företag har öppnat upp sitt hem för att möjliggöra för människor att växa och utvecklas.
Denna inkluderande miljö har skapat stor lojalitet hos de anställda och numera genererar företaget högre vinst. Alla i företaget mår bättre av den omsorg som mångfalden medför och produkterna kan säljas med högre kvalité.
Vi är alla imponerande av Michael och hans syn på hur det går att finna enkla vägar om man vågar möta utmaningarna med öppet sinne och med siktet inställt på möjligheter.
Vi ser nu fram emot att ta del av hur fler aktörer inom gröna näringarna, inte minst mjölkbönder vill ta vid och lära sig hur man kan öka lönsamheten i sin verksamhet genom att arbeta med mångfald och nytänkande”.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 49, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS