ANNONS

Ett hundratal personer kom till den ljusmanifestation mot kvinnovåld som arrangerades i centrala Avesta för andra året.
Foto: Stora Enso Fors Bruk

Ljusmanifestation mot kvinnovåld hölls i Avesta

AVESTA För andra året hölls en ljusmanifestation mot kvinnovåld. Detta skedde på Lilla torget i centrala Avesta och ett hundratal personer medverkade.

Efter mordet på Velmira i Avesta i början av 2019 arrangerade Kvinnojouren i Avesta en ljusmanifestation den 24 februari. På dagen ett år senare hölls den andra ljusmanifestationen, på Lilla torget. Manifestationen stöttades av Stora Enso Fors Bruk, som tagit kontakt med Kvinnojouren för att hitta ett samarbete.

– Kvinnojouren i Avesta är beroende av ideellt arbete och vi som driver verksamheten jobbar med små medel för att hjälpa kvinnor i ett problem som är vanligare än många tror. Att samarbeta med bruket i Fors är verkligen positivt för oss. Vi ser att samarbete med lokala näringslivsaktörer kan hjälpa oss att jobba mer effektivt och nå ut till fler kvinnor som behöver oss, säger Ann-Sofie Rebermark, ordförande för Kvinnojouren i Avesta, i ett pressmeddelande.

– Det känns viktigt och naturligt att kunna stötta ljusmanifestationen. En prioritering för Stora Enso är att alla anställda blir behandlande med respekt och utan rädsla för att trakasseras, vilket går hand i hand med Kvinnojourens värderingar, säger Anna-Carin Sundström, kommunikationschef på Stora Enso Fors Bruk.

Det kom ett hundratal människor till ljusmanifestationen.
– Det känns bra att vi kan stötta och samarbeta med en liten ideell och lokal förening som gör en väldigt stor samhällsinsats med små resurser. Det var kul att det kom så mycket folk trots att det blev en kylig kväll. Vi bjöd bland annat på kaffe och choklad, säger Anna-Carin Sundström.

Kommer ni att göra fler saker tillsammans med Kvinnojouren framöver?
– Det ska vi absolut göra. Vi har en dialog om det men har inte landat i några konkreta saker ännu, säger Anna-Carin Sundström.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 11, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS