ANNONS

Lucian Cornelia Ejenstam Meek på hästen Brandon och hennes följetåg lyste upp julmarknaden på Väderbacken förra helgen.
Foto: Privat

Ljusare tider stundar för ridklubben

SMEDJEBACKEN. Framtiden ser ljus ut för Smedjebackens Ryttarsällskap. Med stöd från kommunen, nyrenoverat stall och planer på att köpa in nya hästar hoppas föreningen nu kunna beta av kön. – Det ser hoppfullt ut, säger ordföranden Louise Nilsson.

Smedjebackens Ryttarsällskap håller till på Väderbacken och har funnits sedan 1999. Stallet har sedan länge varit i stort behov av upprustning vilket nu också skett. Bland annat har boxar och innerväggar bytts ut, vattenledningar och ventilation uppgraderats.
– Nu är det bara lite målning och finjustering kvar, säger Louise Nilsson som är ordförande i föreningen sedan snart tre år.
Med anledning av upprustningen hade ridklubben en nyinvigning i samband med julmarknaden förra helgen. Då klippte kommunstyrelsens vice ordförande Ingemar Hellström (S) bandet tillsammans med klubbordföranden och tal hölls.
– Det var uppemot 120 besökare på marknaden. Vi hade också luciatåg, lekar, och ponnyridning, berättar Louise Nilsson.


Ryttarsällskapet har 65 inskrivna elever och ytterligare cirka 15 som står på kö, främst yngre nybörjare. Med de nya boxarna har klubben möjlighet att skaffa fler än de nio hästar man har just nu.
–Vårt mål är att på sikt köpa sex-sju hästar till, men utmaningen för oss som för alla ridskolor är att hitta hästar som passar för ridskoleverksamhet eller kan utbildas till det.
Klubben har under hösten fått ett verksamhetsstöd från kommunen på 150 000 kronor, pengar som kommer att kunna bidra till nyinköp men också till att vidareutbilda de hästar man redan har.
– Framtidsmålet är att ha en stadig verksamhet med välridna och vältränade hästar och en bra plan att ta emot eleverna, säger Louise Nilsson.
Tror du att de som står i kö kan få börja nästa termin?
– Jag hoppas det. Vi ska ta tid i mellandagarna och börja fördela grupperna.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS