ANNONS

Lisa Lindgren spontanköpte huset som hon nu med hjälp av sina familj totalrenoverar.
Foto: Veronica Rigtorp

Lisa ska sätta sin egen prägel på 50-talsvillan

– Jag älskar att utvecklas som person. Därför är det så kul med det här, för då får jag lära mig nya saker, säger Lisa Lindgren, som totalrenoverar sitt nyinköpta hus.

Det är bra att ha händiga familj, om man ska ge sig i kast med en totalrenovering. En omstart av en villa som det nästan inte gjorts något åt, sedan den byggdes 1957.
En dröm för 50-tals nostalgiker, men inte för 27-åriga Lisa som vill sätta sin egen prägel på huset.
– Det kommer inte att bli något traditionellt vitt med IKEA inredning, förklarar hon.
Köket är dock IKEA, meddelar hon nästan lite ursäktande.
– Men jag ska sätta annorlunda knoppar på lådor och skåp. Och så ska jag kolla efter någon annorlunda kran. Fast det får ju också avgöras av budgeten, menar Lisa Lindgren.

Hon visar runt i villan som just nu mer ser ut som en byggarbetsplats, vilken den också är.
Pappa Stefan Nilsson som till yrket är både murare och snickare, sätter ljudisolering i köksvägen mot hallen, medan Lisa förklarar att hon jobbar så mycket nu att hon knappt hinner göra något i huset.
Men hon har rivit ut det mesta i huset själv och sen är det Lisa som kommer att stå för all målning och även tapetsering, men kanske med lite hjälp med tapetseringen. Så har hon spackla och slipa väggarna i till exempel vardagsrummet.
– Det har hon gjort bra, det är inte lätt att spackla, berömmer Stefan.

Huset är på 86 kvadratmeter boyta plus garage. Lisa fick ge 1 450 000 kronor för att bli ägare till denna härliga fastighet. På framsidan finns en liten gräsmatta med uppvuxna träd och buskar. På baksidan, som vetter mot en allmänning, finns en större gräsmatta som Lisa redan har stora planer för. Här vill hon bland annat ha pergola och odlingslådor.
– Jag vill ha en bohemisk gård, och här (i den enorm inglasad altan) kan jag ha kvällshäng med kompisarna, förklarar hon.

Husköpet skedde väldigt spontant. Lisa som har rest och arbetat utomlands (Kanada, Nya Zealand och Bali) i några år och flyttade hem 2018, visste inte riktigt vad nästa steg i livet skulle bli.
Men när det gällde boende visste hon att hyra inte var ett alternativ.
– Jag såg det här som en bra investering och potentialen till att göra det till mitt eget. Vill jag ut och resa, så kan jag ju hyra ut det under tiden.

Det som lockade henne med huset var dels prisklassen, läge och att det inte var för stort. Framför allt ville hon inte ha en för stor trädgård, med antydning till henne föräldrahem som har en enorm trädgård.
– Här tar det 20 minuter att klippa gräset.
Huset kräver många beslut, en del som redan tagits är beslut om kök och badrum, som ligger närmast på agendan att bli klart. Andra beslut kan vänta lite, som tapetvalen.
– Det är en djungel med val. Det är både roligt och jobbigt, säger Lisa och himlar med ögonen.

Andra personliga saker som en begagnad byrå har hon inhandlat för 350 kronor. Den står redan mitt i köket. Klädhängarna i hallen funderar hon på att göra själv.
Det viktigaste för Lisa är att hon vill känna sig glad när hon stiger in i huset, och redan nu ser hon väldigt glad och lycklig ut.

Huset
Byggnadsår 1957
Blockhus på platta.
Toalett och duschrum var tidigare separata rum, nu byggs de ihop.
Tvättstugan blir nu något större.
Väggarna ljudisoleras, fanns inte innan.
Tidigare hade huset element med rör utefter väggarna nu blir det golvvärme.
Den gamla skorstenen ska bort, och värmeväxlaren får ta plats i tvättstugan.
I stort sett all el dras om.
Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS