Lions vårmarknad i Hedemora är inställd

Lions vårmarknad i Hedemora är inställd.
Foto: privat
Det var meningen att Lions vårmarknad skulle genomföras för 47:e gången den 9-10 maj. Men på grund av coronaviruset ställs evenemanget in.

Det var 1974 som vårmarknaden i Hedemora arrangerades för första gången. Då i Köpmannaföreningens regi, men redan året efter tog Lions över arrangemanget.
– En gång tidigare har vi varit tvungna att ställa in, det var i mitten av 90-talet när det en stor mängd snö. Den ende av knallarna som stannade kvar var korvhandlare Vild-Hasse Bengtsson från Malung, minns marknadsgeneral Peter Fredriksson.
På grund av coronaviruset måste årets upplaga ställas in.
– Ja, när Rättvik ställde in sin marknad tog vi också ett beslut att göra det.

Hade ni några funderingar på att flytta fram marknaden?
– Vi diskuterade det, men det är stor grej att få ihop det hela och vi har jobbat med den sedan årsskiftet. Vi får sikta på nästa år i stället, berättar Fredriksson.
Ett normalt år brukar det vara cirka 80 knallar som ställer ut på Lions vårmarknad.
Noteras kan är att Lions i Hedemora i år fyller 70 år.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Garpenbergsbaserade matföretaget LissEllas Senap har nu kammat hem hela 39 medaljer i VM i senap. – Men det är många smaker som vi testar som inte blir bra, erkänner Olle Bengtsson.
Sångerskan Isabella Lissars, 20 år, från Hedemora och gitarristen Bo Nygårds, 19 år, från Falun får Lennart Wikströms jazzstipendium.
Det är 26 år sedan som Hedemora GK invigdes. Nu skriver vi 2020 och det är en välmående klubb. – Det är en familjär klubb där alla känner alla, berättar Per "Persa" Stenmalm.