ANNONS

Glädjen var stor när Krylbo Lions levererade en karaokemaskin till dagverksamheten Smedjan och Fixaren i Krylbo.
Foto: Mats Sundberg

Lions Krylbo spred glädje med musikgåva

KRYLBO Sång och musik är en del av den dagliga verksamheten Smedjan och Fixaren i Krylbo. Därför blev lyckan stor när Arle Lundqvist och Mats Sundberg från Krylbo Lions kom på besök för att överlämna en karaokespelare.

– De gillar musik och det här blev verkligen uppskattat, säger Mats Sundberg under ett telefonsamtal.
Han berättar att Krylbo Lions fick en förfrågan av personalen på dagverksamheten om de kunde bidra med en karaokespelare. Det kunde de och för en tid sedan förverkligades önskemålet på dagverksamheten.
– När vi packade upp spelaren kom både personal och de som har sin dagliga verksamhet för att se vad som var på gång. De ville gärna vara med för att se när vi satte ihop tekniken. När allt var klart blev det en spontan karaokefest, säger Mats Sundberg.
Många var lite extra exalterade och ville sjunga till den musik man med stor omsorg hade valt.
– Andra var lite mer avvaktande och ville titta på, men efter en stund var alla med i sången, säger Mats Sundberg och tillägger att den spontana reaktionen var att när Lions kommer är det nästan som julafton.
Personalen på Smedjan o Fixaren lovade att ställa till med en riktig karaokefest där alla som vill får vara med och sjunga och spexa.
– Vi har gjort sådant här tidigare och bland annat besökt LSS-boenden med mera. Vi har mycket aktiviteter då vi får in pengar som vi sedan kan dela ut i bygden. Ibland åker vi till äldreboenden och då kanske vi har med blommor, en tårta eller en trubadur, säger Mats Sundberg och tillägger:
– Vi delar upp våra uppdrag och jag och Arle har varit mycket på äldreboenden.
Lions Krylbo satsar mycket lokalt men de är också med och ger stöd både nationellt och internationellt.
– Vi har en del samarbeten och sista april brukar vi ha mycket aktiviteter tillsammans med Krylbo IF.
På frågan vad som händer närmast i tid blir svaret:
– Nu säljer vi julgranar till kyrkan i Avesta och Grytnäs. Det är stora granar och det är främst utegranar, säger Mats Sundberg.

Historia och nutid
Lions Clubs International är en ideell internationell välgörenhetsorganisation som bildades i Chicago den 7 juni 1917 av affärsmannen Melvin Jones.
År 1948 kom lionsrörelsen till Europa och Lions Club Stockholm bildades som den första klubben i Europa.
Medlemmarna arbetar ideellt och utan politiskt eller religiöst ställningstagande för människor i nöd och en värld i fred, efter FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna.
Lions hjälper till efter katastrofer, akut och vid återuppbyggnad, genom Lions internationella nätverk. Här ingår 48 000 klubbar och 1,4 miljoner medlemmar över hela världen samt genom Lions Clubs International Foundation, LCIF, som är rankad av Financial Times som världens bästa ickestatliga organisation.
Lions arbetar mot våld, droger och mobbning genom värdegrundsprogrammet Lions Quest – Tillsammans som genomförs i skolor, idrottsklubbar och för föräldrar. Lions har ett världsomspännande program för synvård, Sight First, som botar och motverkar blindhet och andra ögonsjukdomar.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS