ANNONS

In Lockdowns är ett av banden som medverkar i konserten. Bandet består av: Elisabeth Lindell, Kim Jarl, Peter Lönnborg, Anders Stoltz, Andreas Linder, Jonas Borger och Micael Jansson.
Foto: Privat

Lions anordnar digital konsert till marknadshelgen

HEDEMORA När Hedemora vårmarknad ställdes in beslutade Lions Club Hedemora att anordna en digital konsert, som släpps lagom till marknadshelgen. “Kul att få göra något”, tycker Peter Lönnborg, en av musikerna som deltar.

Den 15-16 maj var det tänkt att Hedemora vårmarknad skulle hållas. Men på grund av smittspridningen av coronaviruset ställdes marknaden in, för andra året i rad.
– Då kom Anki Rooslien med idén om att vi kunde klippa ihop en digital konsert och släppa denna till marknadshelgen. Det tyckte vi var en rolig idé, berättar Peter Lönnborg.

Sju olika konstellationer medverkar i konserten. Några av dem filmades när de spelade på Stadshotellet i Hedemora.
– Stefan Hedberg, som bland annat jobbar med Hedemora Out ´n Loud, har klippt ihop oss till en konsert. Vi är fyra grupper och sedan medverkar även vår hedersmedlem Hillevi Martinpelto, Kenth Wadin och Isabella Lissars, som fick Lions Club Hedemoras Hillevi Martinpelto-stipendium 2020, berättar Peter Lönnborg.

Konserten läggs ut på Youtube lördagen den 15 maj och kommer att heta “Lions Hedemora Konsert”.
– Sedan kan folk titta när de vill. Det kostar ingenting, men vi uppmanar tittarna att skänka en slant till Lions insamling till Barndiabetesfonden. Alla musiker ställer upp ideellt. Det är kul att få göra något sådant här i dessa pandemitider, säger Peter Lönnborg.

Följande grupper och musiker medverkar i konserten:
In Lockdowns, som består av: Elisabeth Lindell, Kim Jarl, Peter Lönnborg, Anders Stoltz, Andreas Linder, Jonas Borger och Micael Jansson.
Jeppe The king & The Memphis Blue Band, som består av: Jesper Serenius, Anders Lissars, Andreas Linder och Sonny Svedlund.
Byrån, som består av: Micke Svahn och Stirling Sjöö.
Hommage Till Mäster C – Cornelis i ord & ton, som består av: Calle Johansson, Erkki Salin och Bobo Eriksson.
Dessutom medverkar Hillevi Martinpelto, Kenth Wadin och Isabella Lissars.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 19, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS