ANNONS

Linnea Kling-Ström driver Stället i Hedemora och Ludvika. Hon är även delägare i Sweet Bistro i Hedemora och har nu tagit över Lilla Parken i Borlänge.
Foto: Pär Sönnert

Linnea utökar verksamheten – tar över Lilla Parken i Borlänge

HEDEMORA/BORLÄNGE Hedemorabon Linnea Kling-Ström tar över Lilla Parken i centrala Borlänge. Sedan tidigare driver hon restauranger i både Hedemora och Ludvika. “Jag hade blickat mot Borlänge ett tag och nu dök den här möjligheten upp”, säger Linnea som kommer att behålla namnet på restaurangen.

I somras stängde restaurangen Lilla Parken i centrala Borlänge. Nyligen stod det klart att Linnea Kling-Ström tar över verksamheten.
– Jag såg att Andreas (Lundmark, tidigare ägare till Lilla Parken) lade ut att restaurangen skulle säljas och att han sökte någon ny som ville ta över. Då skrev jag till honom att jag var intresserad och sedan blev det så, berättar Linnea Kling-Ström.

Hon driver redan Stället i Hedemora och Ludvika och är även delägare i Sweet Bistro i Hedemora. Hösten har inneburit full fart på restaurangerna.
– Det märks att restriktionerna har lättat nu och att det är höst. Vi har många bokningar, det är fullt upp, säger Linnea Kling-Ström.

Behåller du namnet Lilla Parken eller blir det Stället även i Borlänge?
– Nej, namnet blir kvar. Det är inarbetat och jag tycker att det är ett passande namn. Det är en liten och mysig lokal och det är lite skillnad jämfört med Stället i Hedemora, som är en gigantisk lokal i jämförelse.

Restaurangen Lilla Parken ligger i centrala Borlänge. Foto: Veronica Rigtorp

Målet är att öppna Lilla Parken i november.
– Jag hoppas att vi hinner till dess. Inledningsvis blir det bara luncher och så öppnar vi upp för á la carte på kvällar, när vi har fått alkoholtillstånd. Vi får se hur lång tid det tar att få tillståndet beviljat. När vi väl fått tillståndet så ska vi fokusera på kvällsverksamheten, säger Linnea Kling-Ström.

Hon har tidigare funderat på att försöka öppna restaurang även i Borlänge.
– Men sedan kom pandemin emellan så då blev det inte aktuellt förrän den här möjligheten dök upp. Det känns kul att utöka till en ny kommun och en större stad. Läget är jättebra, mitt i centrum, säger Linnea Kling-Ström.

Vad blir det för typ av mat?
– Vi ska inte renodla maten utan det blir lite upp till de köksansvariga. Men jag tänker inte ändra jättemycket mot hur den tidigare restaurangen var. Jag tycker att den höll bra kvalitet och ska försöka driva den vidare i samma anda. Sedan får vi se om vi kan jobba mer med catering, abonnering av lokalen och så.

Hur många kommer att jobba i restaurangen i Borlänge?
– Till en början blir det nog fyra, inklusive mig själv. Det är inte riktigt spikat ännu men jag har en grund att utgå från. Det ska bli jättekul att öppna i Borlänge, säger Linnea Kling-Ström.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter och Borlänge) nr 44, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS