ANNONS

Ann-Louise Björke har dansat linedance sedan 2006. Hon är grundare och ordförande för föreningen AL Linedance och vill gärna se fler killar som dansar linedance.
Foto: Pär Sönnert

Linedansarna efterlyser fler killar

VÄSTERBY. Snart börjar höstterminen för linedance i Västerby. Men killarna lyser med sin frånvaro och för att locka fler killar hålls en speciell linedancekväll bara för män.

För 3,5 år sedan började det dansas linedance i Västerby bygdegård i Hedemora kommun. Det inledande deltagarantalet på sex personer har vuxit till ett 30-tal.
– Linedance är så kul. Och det är väldigt lätt att lära sig. En instruktör visar stegen och så kör man i gång. Det går att dansa till all slags musik, utom det allra snabbaste, säger Ann-Louise Björke som är grundare och ordförande för föreningen AL Linedance.

Lördagen den 31 augusti hålls en prova på-dag i Hedemora Folkets Park.
– Vi testar att ha den dagen i Hedemora, för att nå ut till fler. Annars är vi här i Västerby bygdegård, som är lagom stort för oss.
Veckan efter, den 4 september, är det höststart för linedancen. Men då det ena könet är överrepresenterat på linedancen så hålls en prova på-kväll endast för killar i Västerby den 5 september.

– Det är svårt att få hit killarna, även om vi ser på flera andra håll att det finns ett intresse även bland killar att dansa linedance. Vem vet, de kanske är lite fega och rädda för att göra bort sig inför tjejerna, säger Ann-Louise Björke.
Hon blir dock gärna överbevisad om detta.

– Jag hoppas att det finns några killar som törs komma hit och testa. Sedan kanske de tar med sig någon kompis eller kollega, så att det växer. Det vore roligt att starta Dalarnas första linedancegrupp för killar, säger Ann-Louise Björke.
Linedansarna i Västerby är mellan 15 och 89 år.
– Det visar verkligen att alla kan dansa linedance. Och vi har väldigt roligt tillsammans. Det är ingen som skrattar åt någon annan som gör fel. Vi brukar nämligen säga att här gör man inte fel, man gör bara olika varianter, säger Ann-Louise Björke.

Publicerad i Annonsbladet vecka 35 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS