ANNONS

Antonio Lindbäck.
Foto: Annonsbladet

Lindbäck lägger av – avslutade med ett SM-guld

Den 35-årige speedwaystjärnan Antonio Lindbäck har kört sitt sista “race” på cykeln. På fredagsmorgonen meddelade Avestasonen att han slutar.

Efter många framgångsrika år på elitnivå har den 35-årige Antonio Lindbäck tagit beslutet att sluta med sin sport.
“Efter 20 år som elitryttare väljer jag att tacka för mig. Jag är färdig med speedway-sporten som ryttare.”
Skriver han på sin Facebooksida och fortsätter:
“2020 har varit ett speciellt år. För egen del har jag bakslag varit mer än framgångarna. Detta har fått mig att tänka på min framtid. Svaren jag fått är att jag nu vill göra något annat.”

Antonio Lindbäck har som sagt en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Bland annat flera pallplatser i Grand Prix, guld i lag-VM 2015 och individuell svensk mästare 2015 och 2017.
Men också det lite överraskande SM-guldet med moderklubben Masarna som kom i år.
“Jag är glad och stolt över vad jag har åstadkommit under min karriär som speedwayryttare. Kunde knappt haft en bättre avslutning än svenska mästerskapsguld med min moderklubb Masarna. Grand Prix-vinnarna i Terenzano, Torun och Cardiff bankar givetvis högt, liksom de två guldmedaljerna för Sverige i VM i laget.”

Han har det senaste årtiondena varit en av Sveriges stora stjärnor, men också en profil i sporten speedway.
“Speedway har varit en stor del av mitt liv och kommer alltid att vara nära mitt hjärta. Nu ser jag fram emot att umgås med min familj, medfölja barnen på träning, ha en fredagsrelax, ja allt som tillhör familjeliv.”
Skriver han också

“Han har bjudit på fantastisk speedway med många härliga heat och var en stor faktor i årets SM-guld. Det är så klart väldigt tråkigt när en av våra tongivande förare väljer att sluta, men vi har full respekt för beslutet och önskar Antonio lycka till i vad han än tar sig för framöver.”
Skriver Masarna på sin hemsida.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS