Lindbäck klar för nästa års GP speedway

Antonio Lindbäck ser platsen i nästa års GP som att ett av säsongens delmål är uppfyllt.
Foto: Mikael Eriksson/Arkiv
AVESTA. Antonio Lindbäck är en av 16 förare i kommande säsongs GP speedway. Han säkrade sin plats i kvalet som kördes i Tyskland. – Firandet får vänta, nu gäller det att ge allt för Masarna.

Tre platser i nästa års Grand Prix stod på spel då GP Challenge kördes i Landshut. Janusz Kolodziej, Polen och Niels Kristian Iversen, Danmark, kunde tidigt kvittera ut två av de tre platser som stod på spel.

Det krävdes ett skiljeheat för att utse den tredje föraren från kvalet. Där ställdes Antonio Lindbäck emot Craig Cook, Storbritannien.
– Det kändes som om jag ville lite mer än han, därför vann jag, analyserar Avestaföraren.

Redan påföljande dag förstärkte Lindbäck sitt starka formbesked genom att köra in 12+1 poäng till sitt polska lag Grudziadz. Han blev segerorganisatören i mötet med Torun.
Antonio Lindbäck ser platsen i nästa års GP som att ett av säsongens delmål är uppfyllt.

– Viktigast är att det verkar som vi hittat rätt i vårt sökande efter en konkurrenskraftig maskin. Båda mina lag, Masarna och Grudziadz är inblandade i bottenstrider så nu gäller det att prestera på topp.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

NORBERG. Den tredje deltävlingen av Vintercupen arrangerades av Fagersta-Norbergs EK. Ett snörikt skogsområde i Fragg samlade enduroåkarna till batalj.
SÄTER. "Ingen Ford på våran gård..." Mats Myrsell är mannen bakom detta fördomsfulla omdöme. – Dom orden kommer jag att få ångra, förutspår han.
HEDEMORA. Regerande racingsmästarna, PWR, rustar för nya framgångar. Mikaela Åhlin-Kottulinsky, den första kvinnan någonsin att vinna ett STCC-lopp, har förlängt sitt kontrakt.