ANNONS

Hon har tävlat i musik både i “Popstars” och “Idol”. Senare i år släpper hon sitt första fullängdsalbum. Under coronakrisen har Avestabördiga musikern Linda Varg fått hitta nya vägar för att nå ut med sin musik, vilket har lett henne till en webbsänd festival och kontakter i USA.
Foto: Pressbild/Bente Jönsson

Linda Varg släpper ny musik och hittar nya sätt att nå ut på

AVESTA Hon har tävlat i musik både i “Popstars” och “Idol”. Under coronakrisen har Avestabördiga musikern Linda Varg fått hitta nya vägar för att nå ut med sin musik.

För snart 20 år, 2001, sedan vann hon TV3:s “Popstars” och ingick därefter i gruppen “Supernatural”. För tio år sedan, 2010, deltog hon i TV4:s “Idol” där hon nådde en niondeplats.
Nu är Linda Varg, som är uppvuxen i Knallasbenning i Avesta kommun, aktuell med ny musik. Under våren har hon släppt en ny singel var sjätte vecka.

– Det kommer att bli ytterligare några singelsläpp under året och så ska jag ge ut ett album med 10, 11 låtar lagom till nyår. Det blir mitt första “riktiga album” trots att jag har skrivit musik i nästan 15 år nu, berättar Linda Varg som hette Eriksson när hon bodde i Avesta.
– När jag gifte mig så tog jag Varg som ett mellannamn, förklarar hon.

Hon gör musik både själv och tillsammans med maken Ulf Nilsson, som även han har tävlat i musik.
– Han vann The Voice 2012, berättar Linda.

I dagarna släpptes hennes nya singel “Like a Boss”. Den senaste singeln “Do You Wanna Boom Boom ” ledde till att hon fick massor av reaktioner, både positiva och negativa.
– Det är en utmanande text och det var några som inte gillade den. Jag fick flera personliga påhopp och fick till och med höra att jag borde skjuta huvudet av mig, säger Linda som dock bestämde sig för att inte lägga så mycket energi på de elaka kommentarerna.

– Jag bryr mig inte mer än att jag blir trött på att personer orkar bemöda sig att vara elaka istället för att sprida kärlek. Men känner de att de behöver hata på någon så är det bättre de hatar på mig och låter andra vara ifred, jag kan ta det, säger hon.

Hur ser du på din medverkan i “Popstars” och “Idol” i dag?
– Det är inget som jag skulle ha velat ha ogjort. Jag är glad över att jag var med, det har gjort mig till den person jag är i dag. Men jag fick dåligt självförtroende av båda programmen och kände att alla andra var bättre än mig. Jag gick in i väggen efter Idol. Jag utvecklades inte alls av kritiken från juryn. Jag är övertygad om att det är bättre att få höra det man är bra på, än att bara få höra det negativa. Men, det är klart, det ska ju bli bra TV också.

Hon har rört sig mellan genrer med sina låtar de senaste åren.
– Det har varit ganska mycket rock, med lite pop och så lite punkattityd. Nu är det lite mer poppigt. Låtarna kommer som de kommer, det skiljer sig från låt till låt om det blir en partylåt eller en låt med mer budskap. Jag går på känsla.

Den rådande coronapandemin har gjort att Linda har nått ut till fler lyssnare via livesändningar på sin Facebooksida.
– Man får tänka nytt i dessa dagar. Tack vare mina livesändningar har jag fått kontakt med en bokare i Florida och jag ska även spela på en online-festival med kvinnliga artister, “The Online Female Fest” (som sändes lördagen den 16 maj). Det ska bli häftigt, säger Linda Varg.

Hur är din relation till Avesta i dag?
– Jag flyttade ju från Avesta 1998 eller 1999 men har hela familjen och många vänner kvar. Jag är dit rätt ofta och hälsar på. Eftersom jag och min man turnerar en del tillsammans så försöker vi göra stopp i Avesta, som ju ligger bra till rent geografiskt. Då mellanlandar vi hemma hos mina föräldrar. Sedan har jag spelat på Kingen i Avesta ett par gånger och det blir garanterat fler spelningar i Avesta framöver. Vi får bara se när det kan bli av, säger Linda Varg.

Fakta:
Namn: Linda Varg Margareta Nilsson. Jag hette tidigare Eriksson i efternamn.
Bor: Numera i Halmstad. Är uppvuxen i Knallasbenning i Avesta kommun.
Ålder: 41 år.
Familj: Maken Ulf Nilsson, även han musiker som vann musiktävlingen The Voice 2012.
Yrke: Musiker och så jobbar jag extra som förskolelärare ibland.
Musikbakgrund: Vann musiktävlingen Popstars 2001 och ingick senare i gruppen Supernatural. Deltog 2010 i TV4:s Idol där hon slutade på nionde plats.
Intressen: Musik. Jag hinner inte med så mycket mer än så. Jag jobbar med min musik och min personliga utveckling, bland annat via meditation.
Aktuell: Släpper flera singlar under året. Spelar musik live ett par gånger i veckan på sin Facebooksida “Linda Varg”. I slutet av 2020 ska hennes första fullängdsalbum släppas.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 21, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS