ANNONS

Linda Tollsten som driver paus by linda, utsågs till Årets butik vid Säters företagsfest. Tio månader gamla Zeb Tollsten är av rasen cockerpoo, är salongshund och kundvårdare på paus by linda, och håller sig tätt kring mattes fötter.
Foto: Veronica Rigtorp

Linda smider planer för sin butik

SÄTER. Linda Tollsten fick pris för sitt sätt att driva butik i Säter. Det ger mersmak för framtida satsningar. Något det finns gått om.

Vid Säters företagsfest gick priset Årets butik till paus by linda, med motiveringen: Att försköna kommunen kan göras på många olika sätt. Årets butik erbjuder produkter och behandlingar som bidrar till både yttre och inre mående. Med ett stort kunnande och gott bemötande ger man kunden en paus av njutning i vardagen.
– Det känns helt fantastiskt. Jag är verkligen jätteglad, säger Linda Tollsten, grundare av paus by linda.

Linda Tollsten är uppvuxen Säter, tidigt blev hon intresserad av make-up och skönhetsvård. Och familjen fick behandlingar som fotbad och massage.
– I nian på högstadiet läste jag Vecko-Revyn och där stod det om en hudterapeut. Det kändes mer som ett yrke än make-up artist, så efter omvårdnadsgymnasiet i Falun, gick jag hudvårdsterapeututbildning i Landskrona, berättar Linda Tollsten.

Efter den tvååriga utbildningen var hon klar 2005 och startade direkt eget företag, då hyrde hon in sig hos Skönhetsbanken.
– 2011 skaffade vi barn och då körde jag hemifrån. Det var också då som jag tog namnet “paus by Linda”.
Ett namn som syftar på att vi ska ta det lite lugnt också och våra både det inre och det yttre.

Företaget rullade på och Linda var mitt upp i livet, med familj och barn, dessutom aktiv som fotbollsspelare och instruktör på Actic.
För ett år sedan avvecklade hon det mesta för att flytta till med maken och barnen till Kanada. Stina skulle sköta företaget under de tre år familjen bodde utomlands.
– Men det blev inte så, kontraktet blev aldrig klart, säger Linda.
Så istället tog hon och satsade ordentligt på företaget. Flyttade in i nya lokalerna, anställde Pernilla och Stina som hyr in sig.
– Vi kompletterar varandra, Stina är hudterapeut som jag, och Pernilla är fransstylist. Snart kommer också hon att gå utbildning i kosmetisk tatuering, förklarar Linda.

Hon hoppas också kunna anställa Stina på timme framöver, för kundunderlaget ökar.
Med butik som nu fått pris, ser Linda framåt med än mer planer för företaget. Bevara och kultivera, fin justera är nya ledord.
Där det personliga mötet människor emellan är en viktig del i det digitala samhället.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 15 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS