ANNONS

Jessica Drott och Linda Williams är båda uppvuxna i Garpenberg. Den 3 juli är de först ut som sommarutställare i Garpvillan.
Foto: Pressbild

Linda och Jessica först ut i Garpvillans sommarutställningar

GARPENBERG Även i år blir det sommarutställningar i Garpvillan i Garpenberg. Det blir totalt sex olika utställningar och först ut är Linda Williams och Jessica Drott. Båda två har vuxit upp i Garpenberg.

Anja Hedqvist är initiativtagare till Garpvillan och tvekade inte när Boliden på nytt gav henne möjlighet att hyra villan en sommar till.
– Jag fick så otroligt fin respons förra året och det känns verkligen roligt med en repris i år, säger Anja Hedqvist i ett pressmeddelande.
De sex utställningarna hålls på lördagar klockan 11-15 och inleds den 3 juli. Först ut är Linda Williams och Jessica Drott som förutom måleriet även har det gemensamt att de vuxit upp i Garpenberg.

Linda Williams är bosatt i Paris sedan 2004. Hennes utställning heter ”Hembygder” och i den återvänder hon till barndomens byar och dalalandskapens lågmälda skönhet.
“Linda arbetar intuitivt och de abstrakta landskapen växer fram i lager efter lager av färg, blandat med andra material som spackel, sand och torkade växtdelar som läggs till och dras ifrån under processens gång. Materialet får på så sätt eget liv och rörelse, och skapar också abstraktion i motivet”, skriver Garpvillan i pressmeddelandet.
– Jag vill att betraktaren ska få uppleva samma känsla av poesi, melankoli och subtil skönhet som hembygdens landskap väcker hos mig, förklarar Linda i pressmeddelandet.

Jessica Drott bor i småländska Moheda och i sin utställning ”Toner i färg” hyllar hon musiken, ljuset och naturen, från hjärtat och till toner av musik. “Ett måleri skapat med inspiration från musik och med naturen och musiken som motiv”, skriver Garpvillan.
– Måleriet är en fri och följsam process där bilden får växa fram tillsammans med färgerna och känslan. Målarstunderna är viktiga stunder som ger energi och skapar balans till jobbet och händelser i livet, säger Jessica Drott själv.

På invigningsdagen, den 3 juli, ställs det även ut konst i det intilliggande Garpenbergs gruvkapell – som Sveriges enda i dag bevarade gruvkapell med anor från 1600-talet.

Övriga utställare under sommaren, med reservation för eventuella ändringar:
10 juli. Mia Westlund (Räfsbo) och Rebecca Ruth (Hedemora)
17 juli. Solbritt Andersson (Nås)
24 juli. Annica Andersson (Skogsbo) och Michal Yakor (Avesta)
31 juli. Eva-Lena Neiman (Stockholm/Garpenberg)
7 augusti. Helen Drummond (Garpenberg)
För aktuell information om utställningarna, se Garpvillans sida på Facebook eller Instagram.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 26, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS