ANNONS

Leif Lindström (V) tågar ut ur stadshuset i Borlänge. Inom kort sätter han punkt för sin yrkeskärriär som politiker.
Foto: Thomaz Andersson

Leif Lindström tuffar vidare mot nya mål

BORLÄNGE. Leif Lindström politiska karriär har nått sin slutstation. Det före detta vänsterpartistiska kommunalrådet har bestämt sig för att växla över på ett nytt spår.

Leif Lindström (V) har packat och är klar. De saker som samlats i det rum som under de senaste fyra åren varit hans arbetsplats som kommunalråd ligger redan i flyttkartonger. Förklaringen är att bottenplanet i stadshuset genomgår en grundlig renovering. Lindström och hans lådor är förvisade till ett litet rum som han delar med några kollegor.
Den 23 oktober ska Lindströms lådor ha nått nästa hållplats, familjens villa på Fågelstigen.
– Den låga som förr brann i mig har på sistone falnat en smula och då är det dags att låta andra ta över. Det känns bra.

Leif Lindström har varit en del av politiken i Borlänge under 20 år. Han valdes in som ersättare i kommunfullmäktige 1998. Inför valet 2002 stod hans namn överst på Vänsterpartiets lista. Valresultatet gav honom en plats i kommunstyrelsen och posten som vice ordförande i socialnämnden.
2006 flyttade Lindström för första gången in i ett kontor där dörrskylten bar titeln “Kommunalråd”. Samarbetet med socialdemokraterna kom dock att bli kortvarigt.
– Då var Borlänges styre monopolistiskt, den dåvarande s-ledningen såg oss bara som röstboskap. Därför bröts samarbetet.

Erfarenheterna av de senaste fyra årens samarbete med Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Omsorg för alla, beskriver Leif Lindström som synnerligen gott.
– Personkemin mellan oss har stämt. Tillsammans har vi lovat och levererat. Jag känner stolthet över vad vi uträttat.

Framtidsvisionen omfattar många frågetecken. Hans namn finns fortfarande på SJ:s lönelista och trots fyra år på ett annat spår så tror han sig kunna erbjuda trygga tågresor.
– Uppriktigt sagt så tror jag inte att det blir så. Jag har nog kört mitt sista tåg.
Leif Lindström fyllde 60 år i mars. Hans bild av den materiella delen av framtiden omfattar huvudsakligen frågetecken.

– Jag bär ingen ekonomisk ångest och förstår att det är en lyx – men så är det. Min fru, Pia, har försökt få mig att fatta att det inte går att tänka så. Ännu har hon inte helt lyckats.
Bilden över sitt framtida engagemang i samhällsdebatten ger motsatt bild. Allt hopp är ute för dem som eventuellt hoppats på att slippa ta del av hans stundtals opportunistiska inlägg i samhällsdebatten.

– Jag kommer inte att sluta, viljan att vara en person vars åsikter betyder något i samhällsdebatten är obrutet stark. Skillnaden är att min roll i fortsättningen kommer att var friare.

Publicerad i Annonsbladet (Borlänge) vecka 41 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS