ANNONS

Nyutgivna handboken i privatekonomi, ”Bli rik långsamt!” är skriven av Peter Karaszi och Ali Kashani. På bilden ses Pater Karaszi med den nya boken.
Foto: Pressbild

Lättläst handbok till rikedom

LUDVIKA. Nyutgivna boken “Bli rik långsamt!” handlar om privatekonomi. Här tipsar författarna om hur det är; lätt att bli rik om man ger det lite tid.

Peter Karaszi är född och uppvuxen i Notgården i Ludvika, men bor idag i Kapstaden.
Han har tidigare jobbat som ekonomireporter på Dagens Nyheter och även skrivit åtta böcker. Tillsammans med Ali Kashani har han skrivit boken ” Bli rik långsamt”
Det är nästan omöjligt att bli rik snabbt, men nästan omöjligt att misslyckas med att bli rik på lite längre sikt om man bara skaffar sig rätt insikter, inställning och mentala verktyg. Det är budskapet i en ny handbok i privatekonomi, ”Bli rik långsamt!” skriven av Peter Karaszi och Ali Kashani.
Många drömmer om att bli rika men känner att det är oöverstigligt eftersom de tror att de måste ha en hög inkomst, ta stora risker, jobba dygnet runt eller göra ett ”klipp” för att bli rik. Men det är helt fel, enligt författarna.
Dom menar att även vanliga människor med små inkomster kan bli välbeställda på sikt, utan större ansträngning eller risk. Men för att nå målet gäller det att skaffa sig ett antal insikter, mentala verktyg och en praktisk ekonomisk filosofi för sin vardag.
Det är huvudbudskapet i ”Bli rik långsamt!”, en ny bok om privatekonomi som utkommer i dagarna på Caprivi Publishing. Boken är skriven av Peter Karaszi, ekonom och ekonomijournalist (bland annat hos Dagens Nyheter), och Ali Kashani, käkkirurg och författare av litteratur inom privatekonomi. Boken är tänkt som en lättläst och inspirerande handbok i privatekonomi.
– Jag har förvånats över att även välutbildade personer med hög inkomst, inte förstår ekonomi och saknar tillgångar. Alla vuxna svenskar borde vara miljonärer, så lätt är det, om man skaffar sig insikter om vissa ekonomiska samband, rätt inställning och en privatekonomisk filosofi. Samt ger det lite tid. Därför denna bok som på ett förhoppningsvis pedagogiskt och inspirerande sätt lär läsarna ett ekonomiskt tänk och gör dem ”money smart”, säger Peter Karaszi.
– Det är i grunden samma universalkunskap om ekonomi som andra privatekonomer och skribenter vill förmedla men förpackat och presenterat på ett sätt som gör det lätt att ta till sig. Precis som bantare använder tallriksmodeller och 5:2-metoder och motionärer stegräknare och hälsoappar, introducerar vi begrepp som 8-regeln, 50/50-regeln och ”det magiska trollspöet”, och rekommenderar hjälpmedel som sparappar och mikroöverföringar.

Publicerad i Annonsbladet Dalarna, Ludvika/Smedjebacken v51

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS