ANNONS

Lars Isacsson kandiderar till riksdagen nästa år.
Foto: Pär Sönnert

Lars Isacsson kandiderar för en plats i riksdagen

AVESTA. Nu vill Lars Isacsson (S) ta nästa steg. Kommunstyrelsens ordförande i Avesta kandiderar för en plats i riksdagen. – Att inte ställa upp som kommunalrådskandidat vid valet 2022 har för mig varit ett svårt beslut, säger Isacsson i ett pressmeddelande.

Den 51-årige Lars Isacsson har i elva år varit kommunstyrelsens ordförande i Avesta kommun.
Men till riksdagsvalet 2022 kan han vara förlorad för kommunen.
– Tids nog når man den där gränsen när man börjar fundera på om det är dags att lämna över, säger han i ett pressmeddelande.
Under sin tid i kommunpolitiken i Avesta så har socialdemokraterna bland annat infört heltid för alla anställda i kommunen och det är något som Isacsson lyfter fram.
– Avesta ligger idag bland toppkommunerna. Med Avesta-2020 arbetet vände vi tillsammans en 50-årig negativ befolkningstrend och fick fler företag att vilja etablera sig i Avesta och därmed även fler arbetstillfällen, säger han och fortsätter:
– Det viktigaste tycker jag är att det nu finns en framtidstro i kommunen och en ökad stolthet. Det finns så mycket bra verksamhet och fantastiska människor i kommunen som vi försöker uppmärksamma och lyfta fram.

Nu tror Isacsson att det kan vara dags för en ny kommunalrådskandidat, någon med nya ögon som inte faller i gamla invanda hjulspår skriver han i pressmeddelandet.
– Att inte ställa upp som kommunalrådskandidat vid valet 2022 har för mig varit ett svårt beslut. Det är ett fantastiskt uppdrag och det har varit en förmån att få vara med och leda och utveckla Avesta. Samtidigt är en eventuell plats i riksdagen en fantastisk möjlighet. Att få ta de kunskaper jag fått i Avesta och Dalarna till en nationell nivå och där jobba för Sverige, Dalarna och Avestas bästa.

Avesta Arbetarekommuns ordförande Tom Andersson kommenterar Lars beslut:
– Lars är den sortens politiker som på riktigt förstår kommunernas och välfärdens utmaningar och samtidigt en person som får saker att hända.
När det gäller Lars så stannar saker inte vid en idé utan han för samman människor, förbättrar idéerna tillsammans med dem och ser sedan till att det blir verkstad. Jag är övertygad om att Lars sätt skulle vara en tillgång för partiarbetet i riksdagen.
Det är Arbetarekommunens medlemsmöte den 28 oktober som beslutar om vem, eller vilka, som ska nomineras till riksdagslistan.
Listan fastställs sedan av Socialdemokraterna i Dalarnas valkonferens den 4 december.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS