ANNONS

Foto: Ola Kling

Lärarna friska igen efter coronasmittan

Undervisningen vid Dahlander kunskapscentrum har börjat återupptas på plats efter att lärarna tillfrisknat från covid-19.

– Större delen av lärarna är tillbaka, berättar kommunikationschefen Marie Palm.

För några veckor sedan smittades 14 lärare vid Dahlander i Säter. Men nu har de flesta tillfrisknat och undervisningen har börjat återupptas i skolan igen. Två elever har också insjuknat, men om de blivit smittade av lärarna är oklart.
– Smittan finns ju överallt i samhället nu, konstaterar Marie Palm.

Hur ser det ut med smittade i övrigt i kommunen?
– Vi ser inga klusterutbrott.
På äldreboendena då?
– Det finns något enstaka fall bland personalen, men inga fall bland de boende har konstaterats, säger kommunikationschefen.

Efter att regeringen skärpt föreskrifterna har också Säters kommun skärpt råden för invånarna. Här är några av förändringarna för kommunens anläggningar:
– Sporthallar, ishall, gym och simhall är stängda för allmänheten.
– Biblioteken är öppna för ett begränsat antal besökare men man får inte sitta och läsa där.
– Föreningar får bedriva träningar för barn födda 2005 eller senare.
– Kulturskolan fortsätter för barn födda 2005 eller senare, men alla planerade evenemang ställs in eller ersätts med digitala arrangemang.
– Ungdomens hus håller öppet eftersom kommunen tycker det är bättra att unga samlas i ordnade former med vuxna än att de själva ordnar samlingar.
Enligt den senaste statistiken (vecka 45) från Folkhälsomyndigheten har totalt 179 Säterbor drabbats av covid-19. Den veckan konstaterades 32 fall, vilket är sju fler än veckan före.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS