ANNONS

Personalen vid vårdcentralen i Långshyttan kunde än en gång fira att de utsetts till Dalarnas bästa vårdcentral.
Foto: Mikael Eriksson

Långshyttans vårdcentral bäst i länet

LÅNGSHYTTAN. Dalarnas bästa vårdcentral finns i Långshyttan. Än en gång rankas de på första platsen. – Kontinuiteten bland personalen, säger tf verksamhetschef Ulla-Kari Pontén om hemlighet

Långshyttans vårdcentral har gjort det – igen får man säga. För femte gången har de utsetts till Dalarnas bästa vårdcentral. Det hela firades under måndagen med en sommarlunch för de anställda.

I tre veckor har Ulla-Kari Pontén arbetat som tf verksamhetschef för vårdcentralen och hon fick omgående vara med och skörda de framgångar som henens företrädare har sått. Hon får lite assistens från personalen med att räkna hur många gånger som Långshyttans vårdcentral har varit etta men till slut enas man om att de kommit etta fyra gånger tidigare och tvåa en gång.

I sitt tal till personalen lyfter hon fram fler framgångsfaktorer; som att patienterna alltid mötts av ett leende, att det finns både en bred och djup kunskap och en lång erfarenhet hos de anställda och inte minst den goda stämning som finns på arbetsplatsen.
– Vi ska bevara det som är unikt för Långshyttans vårdcentral men också utveckla verksamheten, säger Ulla-Kari Pontén,

Hon säger att personalen stannar länge vilket gör att patienterna känner att det finns en trygghet och en kontinuitet. Ett levande bevis på att personalen trivs på sin arbetsplats är trion Barbro Wedin med 48 tjänstgöringsår, Kristina Larsson med 47 år och Monica Nilsson som arbetat 45 år i Långshyttan.
– Det är bra arbetskamrater, säger de.

Även om trion nu är på väg i pension och där vissa av dem redan gått i pension så är de måna om att den kunskap och den erfarenhet de har ska föras över till de nya som kommer och ska ta vid.
– Vi vill att de ska bli lika duktiga som vi, säger Kristina Larsson med ett leende.

Stafettläkare är ett okänt begrepp för patienterna vid vårdcentralen i Långshyttan, men i sommar kommer dock en stafettläkare att hjälpa till eftersom en av de ordinarie läkarna ska var föräldraledig.

Att vårdcentralen är uppskattad märks också om man kikar på varifrån patienterna kommer.
– Vi har 5200 listade patienter, säger Ulla-Kari Pontén.
Av dessa så kommer runt 150 från grannlänet Gästrikland. Dessutom kommer det patienter från i stort sett hela Dalarna och många kommer även från Mälardalen.

Bakom denna rankning står Almega, arbetsgivarorganisation för tjänstesektorn, som gjort en enkät där patienter fått svara på frågor om bemötande, kvalitet och nöjdhet med den vård de fått.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 20 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS