ANNONS

Kerstin Westman, Carina Nilsson och Börje Westman gläds åt att Folkets hus i Långshyttan fått Folkets hus och parkers pris Årets Skadeförebyggare.
Foto: Mikael Eriksson

Långshyttans Folkets hus prisat

LÅNGSHYTTAN. Folkets hus i Långshyttan har fått ta emot priset Årets Skadeförebyggare. Utmärkelsen överlämnades i samband med Folkets hus och parkers årsstämma i Stockholm.

Som Annonsbladet rapporterat om tidigare i år har ett enormt ideellt arbete lagts ned på att rusta upp Folkets hus i Långshyttan. Nu har man fått lön för mödan och det i dubbel bemärkelse.
Dels så har folket hittat tillbaka till Folkets hus och dels så fick man uppmärksamhet vid Folkets hus och Parkers årsstämma, där man fick ta emot priset Årets Skadeförebyggare 2019. Prissumman var på 10 000 kronor.
På diplomet som finns upphängt väl synligt i Folkets hus går bland annat följade rader att läsa: “Detta Folkets hus har gått från att vara nedläggningshotat med läckande tak, brister i elinstallationer, ventilation, brandskydd, och tillgänglighet till att efter renovering blomstra i verksamhet.”.

När nuvarande styrelse 2015 tog över var huset i dåligt skick med hål i taket där det regnade in, elinstallationer som behövdes åtgärdas och en ventilation som varit avstängd sedan 1999. Men nu är alltså läget ett helt annat.
– Det var ett sjunkande skepp, säger Kerstin Westman som tillsammans med Börje Westman, Christer Bäckman Gunilla Bäckman och Göran Wennerström ingår i styrelsen och som räddat detta skepp.
Att de nu fått priset ser de som en bekräftelse på att det arbete de lagt ned varit rätt.
Kerstin Westman säger med viss stolthet i rösten att de fått positiva reaktioner från personer som besökt huset.
– Det luktar så gott, det är så rent här, säger Kerstin Westman att några kommentarer var som de fick när de hade öppet hus.

Företag har börjat ha sina konferenser på Folkets hus igen och det är bokat för såväl födelsedagsfester som bröllop. Dessutom har världsmästaren i styrkelyft Eddie Berglund valt att förlägga sin träningsverksamhet till huset. Och även ett företag har flyttat in. Förhoppningen är att fler företag ska flytta in.

Kerstin Westman passar på att skicka ut ett litet nödrop:
– Vi behöver fler som kan hjälpa till.
Även om mycket har gjorts finns mer på att-göra-listan.
– Källaren, säger Börje Westman, där behöver vi måla om.
Och än har man inte fått till detta med filmvisning, men förhoppningen är att man till hösten ska ha fått den utrustningen på plats och då kunna ha filmklubbar för både barn och lite äldre personer.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 24 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS