ANNONS

Stefan Sundh har byggt elva nya hyresrätter mitt i stan. Huset har en touch av Alvar Aaltos stil. “För att bo här krävs en god ekonomi och ordnade förhållanden” säger Stefan Sundh.
Foto: Rebecca Linder

Lägenheter för dem med god ekonomi

AVESTA. Nu är det senaste tillskottet på bostadsmarknaden klart. Mitt i centrum på Markusgatan tornar nu ett hyreshus i vitt och gult upp sig.

Redan i december 2015 stod det klart att Stefan Sundh och Sundh fastigheter hade köpt tomten av Avesta kommun för 1,5 miljoner kronor och med syfte att bygga nya hyresrätter.

Nu nästan tre år senare är huset klart. Det inrymmer totalt 11 lägenheter. En femma, fyra stycken fyror, tre treor respektive tvåor. Huset har en touch av Alvar Aalto, dels genom den gula smala panelen utvändigt, dels genom träspaljén som återfinns både utvändigt vid gatuplanet och invändigt i lägenheterna, exempelvis i köken.
– Dessa återfinns även på Sundhcenter och även dörrhandtaget här har en touch av Aalto, framhåller Stefan Sundh samtidigt som han öppnar entrédörren från Markusgatan.

Huset har fem våningar och gatuplanet består av ett samlingsrum för hyresgästerna, grovtvättstuga och ett litet motionsrum.
– Här kommer vi att ställa in några motionscyklar så att man kan motionera samtidigt som man tvättar i grovtvätten till exempel, berättar Stefan Sundh.

På detta plan finns även cykelrum, förråden och soprummet. På de övriga fyra planen är lägenheterna fördelade. Samtliga lägenheter går genomgående i vitt, med några trädetaljer i form av bland annat spaljé vid kök/vardagsrum. Fyrorna ligger på 102-14 kvadrat och, treorna på 78 kvadrat och tvåorna på 63 kvadrat.
– Lägenheterna får inte upplevas som trånga, vi vill ha lite rymd. När man bygger nytt så blir det också lite dyrare att bo så för att bo här krävs en god ekonomi och ordnade förhållanden, säger Stefan Sundh.

Som exempel nämner han att en fyra kostar cirka 12 800 kronor i månaden och en tvåa cirka 8 600 kronor. Men han är inte orolig över att få lägenheterna uthyrda. Inflyttning blir det 1 oktober. I skrivande stund är en trea uthyrd.

– Vi har många intressenter. De flesta har en ganska hög medelålder. Jag tror absolut att det finns elva hyresgäster som passar för dessa lägenheter. Det handlar ju inte om 100 lägenheter, framhåller Stefan Sundh.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 36 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS