ANNONS

Falu tingsrätt har dömt två kvinnor, varav en från Hedemora kommun, för brott begångna i Avesta och Sala kommun. Det handlar om trafik- och narkotikarelaterade brott.
Foto: Sonny Jonasson

Kvinnlig duo döms för rattfyllor

HEDEMORA/AVESTA Två kvinnor, varav en från Hedemora kommun, har dömts för brott begångna i Avesta och Sala kommun. Det handlar om trafik- och narkotikarelaterade brott.

Duon består av en kvinna i 20-årsåldern från Hedemora kommun och en kvinna i 40-årsåldern från Sala kommun. Duon misstänktes för att, i början av december 2019, ha stulit och brukat en bil på en plats i Avesta.

Kvinnan från Hedemora kommun körde bilen trots att hon saknade körkort och var påverkad av amfetamin. Hon hade även en mindre mängd vätska innehållande amfetamin på sig.
I början av maj 2020 befann sig kvinnan i Norrköpings kommun och var då påverkad av narkotika och hade även en mindre mängd narkotika i sin ägo. Hon hade även två knivar och en skruvmejsel på sig på allmän plats trots att detta inte var befogat.

De båda kvinnorna har förnekat att de stal bilen och Falu tingsrätt anser att det inte är bevisat att någon av dem stal bilen, även om det är bevisat att den yngre kvinnan senare brukade bilen. De frikänns därför från misstankarna om tillgrepp av fortskaffningsmedel.
Dessutom anser tingsrätten att det är bevisat att kvinnorna har begått resten av brotten som de misstänkte för.

Kvinnan från Hedemora döms för olovlig körning, rattfylleri, brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål samt tre fall av ringa narkotikabrott. Hon döms till att betala 50 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 2 500 kronor.
Den andra kvinnan döms till skyddstillsyn för grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Dessa brott begicks i Sala i april och maj 2020.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 16, 2021

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS