ANNONS

En kvinna bosatt i Norbergs kommun har dömts för mordbrand. I början av sommaren tände kvinnan eld i sin lägenhet, i Krylbo, Avesta kommun.
Foto: Dreamstime

Kvinna tände eld i sin bostad – döms för mordbrand

NORBERG/AVESTA En kvinna bosatt i Norbergs kommun har dömts för mordbrand. I början av sommaren tände kvinnan eld i sin lägenhet, i Krylbo, Avesta kommun.

Den nu dömda kvinnan är numera bosatt i Norbergs kommun. Hon bodde tidigare i Krylbo i Avesta kommun och i början av juli i år tände hon eld på flera möbler i sin lägenhet.
Hon placerade möbler och annat vid ytterdörren, hällde på en brandfarlig vätska innan hon tände på. Sedan tog hon sig ut ur lägenheten genom en brandstege.

Kvinnan har erkänt brottet. Hon har uppgett att hon kände sig hotad och att hon var säker på att någon skulle ta sig in i lägenheten för att mörda henne. Därför gjorde hon som hon gjorde, för att avvärja den nödsituation som hon upplevde att hon befann sig i.

Falu tingsrätt konstaterar att det, enligt sakkunningbevisningen, är bevisat att det fanns en stor spridningsrisk till hela huset, om branden inte hade släckts i tid. “Sålunda är utrett att NN anlagt en brand som inneburit fara för andras liv och hälsa samt för omfattande förstörelse av andras egendom”, skriver tingsrätten i sin dom.

Tingsrätten dömer kvinnan för mordbrand. Hon döms till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Hon ska även betala 6 138 kronor i skadestånd till en av grannarna i huset, för förstörda kläder och återställning av lägenhet. Kvinnan ska även betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 38, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS