ANNONS

Kvinna körde bil på E16 påverkad av amfetamin

BORLÄNGE/GAGNEF En kvinna har dömts för flera brott, bland annat två fall av grov olovlig körning. Hon har kört bil i Borlänge och Gagnefs kommun trots att hon saknade körkort.

Den nu dömda kvinnan är i 35-årsåldern och bosatt i Borlänge kommun. Ett par dagar före jul i fjol körde hon bil på Mekanikergatan i Borlänge trots att hon saknade körkort. Hon har tidigare lagförts för olovlig körning och brottet bedöms därför för grovt.

Dessutom var hon påverkad av amfetamin och MDMA, som är narkotikaklassat, och hon hade även fyra tabletter innehållande alprazolam, som också är narkotikaklassat, på sig.
I början av februari i år körde kvinnan bil på E16 i höjd med Djurmo i Gagnefs kommun, trots att hon även då saknade körkort.
Dessutom var hon påverkad av alprazolam och amfetamin. Det fanns narkotika i kvinnans blod under eller kort tid efter färden.

Kvinnan har erkänt samtliga brott. Falu tingsrätt anser att erkännandena, tillsammans med den övriga utredningen, gör att det står klart att kvinnan har begått brotten.

Tingsrätten dömer kvinnan för tre fall av ringa narkotikabrott, två fall av grov olovlig körning och ett fall av rattfylleri. Hon döms till skyddstillsyn och ska även betala 800 kronor till Brottsofferfonden samt stå för kostnaderna för provtagning och analys av urin, vilket uppgår till 839 kronor.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Borlänge) nr 39, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS