ANNONS

Kvinna döms för 21 fall av bidragsbrott

LUDVIKA En kvinna från Ludvika kommun har dömts för 21 fall av bidragsbrott. Hon lämnade oriktiga uppgifter när hon ansökte om tillfällig föräldrapenning.

Kvinnan har erkänt att hon, vid 21 tillfällen, har ansökt om tillfällig föräldrapenning från Försäkringskassan genom att ange att hon har avstått arbete för vård av barn trots att detta inte stämde. Kvinnan fick därför pengar för dagar då hon inte var schemalagd att arbeta, var ledig, sjuk eller hade semester.

Enligt kvinnan hade hon svårt att få pengarna att räcka till och hon provade därför att ansöka om tillfällig föräldrapenning trots att hon visste att hon gjorde fel. Då detta gick bra så fortsatte hon med det. Kvinnan meddelar även att hon nu fått bättre ordning på sin ekonomi och kommer att återbetala det felaktigt utbetalda beloppet som är på sammanlagt drygt 63 000 kronor.

Falu tingsrätt anser att det är bevisat att kvinnan begått brotten. Tingsrätten dömer kvinnan för 21 fall av bidragsbrott. Hon döms till villkorlig dom och till att betala 40 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 2 000 kronor.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Ludvika/Smedjebacken) nr 40, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS