ANNONS

Kvinna åtalas för övergrepp i rättssak

FALUN En kvinna från Falu kommun har åtalats misstänkt för bland annat övergrepp i rättssak. Hon ska ha försökt att få en annan person att ändra sina uppgifter i en kommande rättegång.

Kvinnan i fråga är i 50-årsåldern och bosatt i Falu kommun. Hon har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för övergrepp i rättssak, rattfylleri och grov olovlig körning.

Enligt åtalet ska kvinnan, i mitten av april i år, ha försökt förhindra en annan persons uppgiftslämnande till en kommande rättegång. Kvinnan ska ha kontaktat den andra personen och försökt få personen att ta tillbaka eller ändra uppgifter som var till kvinnans nackdel i den aktuella förundersökningen.

Kvinnan ska, enligt åtalet, ha skrivit meddelanden till den andra personen med innebörden att hon skulle återta de polisanmälningar som hon hade gjort mot den andra personen, om den andra personen ändrade sina uppgifter.

Enligt åtalet ska kvinnan, i mitten av juli i år, ha kört bil på en plats i Falu kommun trots att hon var berusad och saknade körkort. Kvinnan ska ha haft 0,96 promille alkohol i blodet under eller kort tid efter färden.

Åklagaren anser att den olovliga körningen, som kvinnan misstänks för, ska bedömas som grov då kvinnans körkort var återkallat.

Kvinnan förnekar de båda trafikbrotten som hon misstänks för. När det gäller åtalspunkten övergrepp i rättssak så vidgår hon händelseförloppet men förnekar brott.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Falun) nr 36, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS