Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium har delats ut till, från vänster: Mattias Bergström, Hanna Almquist Pessoa, Karim Golestaneh och Maria Karlsson.
Foto: Simon Berglund, Tunabyggen

Kvartett erhöll Högskolans stipendium på 20 000 kronor

BORLÄNGE. Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium har delats ut till fyra studenter vid Högskolan Dalarna som får 20 000 kronor vardera.

När Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium delades ut för fjärde året i rad så var det under enklare former än tidigare, då inga festligheter är möjliga att arrangera under pandemin.
De fyra studenterna uppvaktades utomhus på hemmaplan och, i snö och ihållande regn, fick de ta emot blommor, diplom och en check på 20 000 kronor.
Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium delas ut gemensamt av 14 företag verksamma i Borlänge och Falun, i samarbete med Dalarnas studentkår. Fyra stipendiater utses varje år.

Företagen vill med stipendiet premiera och uppmuntra studenter som utifrån studieresultat och sitt sociala engagemang är bra förebilder för andra studenter och goda representanter för Högskolan Dalarna.
Intentionen är att initiativet långsiktigt ska bidra till att öka Borlänges och Faluns attraktivitet som studentstäder.
– En attraktiv högskola är viktig för företagen och för regionens utveckling. De som studerar vid Högskolan Dalarna är viktiga för Borlänges, Faluns och hela regionens näringsliv, säger Anna Timander, Kopparstaden, och Pernilla Bergkvist, Tunabyggen, som delade ut årets stipendium.
Årets mottagare av Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium är Maria Karlsson, Mattias Bergström, Hanna Almquist Pessoa och Karim Golestaneh.

Mattias Bergström
Delar ur motiveringen: Han studerar Byggteknik – ett högskoleingenjörsprogram.
Mattias är på fritiden engagerad i Falu BS och driver även ett aktiebolag inom hallbygge.
Att vara koordinator för ett A-lag i bandy kräver verklig förmåga att ha många bollar i luften.
Att kunna kombinera detta med heltidsstudier och ett eget företag tyder på en enorm drivkraft.
Hans målsättning är att skapa den bästa stämningen för alla spelare och ledare i laget och han har ett engagemang för att se de unga killarnas utveckling.

Hanna Almquist Pessoa
Delar ur motiveringen: Hon studerar Socionomprogrammet och har på fritiden ett stort socialt engagemang. Genom Falukyrkan har hon varit med och arrangerat aktiviteter för ungdomar och unga vuxna och därmed också skapat en plats för nya svenskar att träffa nya vänner.
Genom olika aktiviteter i bostadsområden har kvinnor som aldrig tränat kunnat delta i träningspass och boende har bjudits in till familjedagar.

Karim Golestaneh
Delar ur motiveringen: Hon studerar Film- och TV-produktion och är engagerad i studentföreningen Kultstyrelsen och i studentradion DUR.
Som mentor för nya studenter delar han med sig av sina erfarenheter för att bidra till att de får en bra start på sin studietid vid Högskolan Dalarna.
Karim visar med sitt ideella arbete att en kombination av studier och ett studentsocialt engagemang är berikande och han är genom detta en inspirationskälla för andra studenter.

Maria Karlsson
Delar ur motiveringen: Hon studerar vid Systemvetenskapliga programmet och är engagerad fotbollstränare på fritiden.
Som tränare för ett tjejlag i Kvarnsvedens IK har hon en tydlig vision om att på ett roligt och lärande sätt utbilda tjejerna, inte bara i fotbollens värld, utan också till trygga individer och schyssta lagkamrater. En viktig del i verksamheten är att träna på att ge, och få, feedback. Vår feedback till Maria är att hon genom sina studier och sitt föreningsengagemang är viktig för regionen.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS