Kurbitskraft för sårade småföretag


Foto:
DALARNA Dalarotade designern Magnus Sjöberg har skapat grafisk design för ett omställningsprogram för småföretag som drabbats av coronakrisen. ”Kurbits omställning” fokuserar på affärsnytta.

Programmet är tänkt att bistå företag i att ställa om verksamheten efter de omständigheter som blivit verklighet i coronakrisens fotspår. Åtgärderna sätter fokus på direkt affärsnytta och körs online i grupper i ett snabbformat med sammanlagt fyra halvdagar.
– Jag har försökt att skapa ett avskalat lekfullt formspråk som gör det enkelt och
inspirerande för deltagarna, berättar den i Säter boende Magnus Sjöberg vars yrkesgärning utförs under rubriken Magnus Sjöberg Design.

“Kurbits omställning” är framtaget av Karin Gydemo Grahnlöf och Linda Wasell från Future Fridays samt Petra Lindberg hos Kurbits Affärsutveckling.
Magnus Sjöberg har sedan 2015 arbetat nära Kurbits Affärsutveckling gällande grafisk profil, webb och fortlöpande utbildningsprogram.
Kurbits ägs av Besöksnäringscollege i Dalarna och på agendan står internationella
affärsutvecklingsprogram.

Hit hör nu också “Kurbits omställning” som finner användare såväl inom som utanför blågula gränser.
Kursledarna Karin Gydemo Grahnlöf och Linda Wasell kommenterar en strategisk insats som tycks landa lämpligt i tider då många företagare tvingas utstå prövningar.
– Programmet har fått en flygande start och vi kommer att ha fullt upp framöver, spår Karin och Linda.

Vad som i dag är Kurbits Affärsutveckling grundades i samarbete mellan Region Dalarna, meNY, Högskolan Dalarna och affärsutvecklare sprungna ur näringslivet.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

De slutliga siffrorna från SCB/Tillväxtverket visar att 2019 blev ett rekordår för svensk campingturism. Ökat inhemskt intresse talar för en fungerande sommarsäsong med vissa begränsningar.
Länet bjuder på en variation av badplatser. Något för alla. Långgrunt för lek eller djupt för hopp från höga torn.
DALARNA Sommarens arbeten på vägar och broar har redan inletts av Trafikverket. Nedan listas de arbeten som beräknas slutföras under sommaren.