ANNONS

Kupan i Säter har vuxit ur sina lokaler

– Vi har det för trångt, vi behöver större lokaler, säger Barbro Lindblad butikschef för Röda Korsets secondhand-butik i Säter.
I åtta år har secondhand-butiken Kupan funnits. Verksamheten har vuxit och behovet ökat. Lokalen har blivit till en mötesplats där det finns en möjlighet att få lite gratis fika eller bara sitta ned en stund eller kanske göra något fynd bland utbudet.

När det så blev tomt i grannlokalen så passade det bra och gav en möjlighet för Röda Korset att kunna utöka sina lokaler. I och med detta kan de även utöka sortimentet.
– Vi kommer nu att kunna ta emot och sälja även större möbler, säger Barbro Lindblad.
Barbro Lindblad passar även på att efterlysa fler som vill hjälpa till. I dagsläget sköts verksamheten helt på ideell basis.
– Vi är runt 15 personer som hjälps åt.

En av de som alltid finns på plats och ställer upp med en hjälpande hand är Ahmed Saleh.
– Jag vill hjälpa människor, säger han och tillägger att han vill ha något att göra.
I och med att Röda Korset nu får större lokaler finns planer på att utöka verksamheten. Barbro Lindblad säger att de vill öppna en verkstad för att renovera möbler som de får in till försäljning och lika så även en cykelverkstad. Samtidigt vill de också ha aktiviteter som riktar sig till att göra något för kvinnorna.

Dessutom ger de större lokalerna utrymme för ett samarbete med Rädda Barnen. Här har de första samtalen hållits, men hur och på vilken nivå som samarbete ska ske är inte klart. Klart är dock att man utsett en arbetsgrupp där man ska diskutera hur det framtida samarbetet ska formera sig.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 03 2018

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS