ANNONS

Eva Ersbacken och Harry Lehto gläds åt att det kommer att erbjudas ett brett utbud både vad gäller musik och kultur under Kulturnatten den 31 augusti.
Foto: Mikael Eriksson

Kulturnatten – en folkfest för alla åldrar

HEDEMORA. Rap, blues, körmusik, författarträff och tornuppstigning. Ingredienserna är många och vitt skilda i årets upplaga av Kulturnatten i Hedemora.

Som ett dignade smörgåsbord, där den ena läckerheten efter den andra har dukats upp. Den metaforen får användas för att något så när ge en bild av Kulturnatten i Hedemora 31 augusti.
– Vi erbjuder ett brett program, säger kulturchef Harry Lehto.
Under kvällen kommer olika musik- och kulturgenrer att mötas och lösa av varandra. Såväl gamla som nya bekantskaper kommer att dyka upp på de olika scener som finns i de gamla kulturkvarteren i Hedemora.

Det hela inleds i tältet på Stora Torget med samlingsmusik av Hedemora Musikkår och invigningstal. Där kommer även det nya stjärnskottet Tyrone Michele, en 15-årig rappare, att uppträda och Bullermyrens spelmanslag med sin internationella musik
Där kommer även Fagerstabandet Rory and Gang att avsluta Kulturnatten.
– De är ett tributeband till den irländske bluesgitarristen och sångaren Rory Gallagher, säger Harry Lehto.

I rådhussalen blir det bland annat musik av Mia Westlund på keltisk harpa och en konsert med Janne Jonsson, Hanna Gustavsson, Brian Kramer och Christer Ring.
Kusligheter i varierande grad kommer att serveras av Droppen Sundberg och Ritha Eriksson i källaren i kvarteret Storken.
– Det är berättelser för både stora och små, säger kommunens kulturkonsulent Eva Ersbacken.
För de danssugna kommer det att ges möjlighet att skaka loss i Myntparken till musik av dj:s.

Eva Ersbacken lyfter fram Internationella föreningen.
– De har serverat soppa och haft musikkafé i Vasagården varje år vid Kulturnatten. Alla som har lust är också välkomna att ta med sitt instrument och spela i kaféet.
Avestakonstnären Petra Sahlin har vernissage på sin utställning i kommunens reception. Och i Lagmansgården arrangerar Martin Koch-sällskapet dels en föreläsning med författaren Helena Duroj och lite senare på kvällen även en litteraturroulette. Hedemora MC museum kommer att hålla öppet och i Hedemora kyrka blir det bland annat en repris på de populära tornuppstigningarna.

Anledningen till att man i år tidigarelagt Kulturnatten en vecka jämför med tidigare år är att man bland annat ville undvika att krock med festivalen Granny goes Street i Falun och inte heller krocka med Hedemora Blues Jam.
Eva Ersbacken säger att man som besökare kan ta del av utbudet kravlöst, att man kan stanna till en kort stund för att sedan gå vidare till nästa arrangemang.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 34 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS