ANNONS

Jan Sigurd och Anna-Lena Brundin spelar i en uppmärksammad kabaré den 7 oktober.
Foto: Pressbild

Kulturhösten i Norberg fullföljs enligt planerna

Under den rådande coronapandemin har kultursektorn över hela landet drabbats hårt. Norbergs kommun har dock valt att genomföra alla planerade kulturarrangemang som planerats under hösten.

Kommunen betonar dock att Folkhälsomyndighetens riktlinjer om högst femtio publikplatser fortsätter att gälla.
– Man måste i dessa tider ändå försöka tänka långsiktigt framåt och då kommunen har bra ekonomisk kultursamverkan med externa parter har vi bestämt oss för att fullfölja, säger Lars-Erik Lärnemark, evenemangsamordnare samt kultur- och biblioteksassistent i Norbergs kommun, i ett pressmeddelande.

I augusti höll man två konserter som blev väldigt uppskattade.
– Efter de två lyckade konserterna märker vi att det finns ett uppdämt behov hos människor. Häftiga Superstar orkester som spelar svängig serbisk brassmusik erbjöd generöst att spela tre kortare utomhuskonserter på Abrahamsgårdens tun så då kunde vi ta in sammanlagt 150 personer på området och utanför var det mycket folk som höll bra avstånd, säger Lars-Erik Lärnemark.

När Norbergsfödde författaren Sven Olov Karlsson och Augustprisade Marit Kapla framträdde, tillsammans med pianisten Martin Hederos, i Teaterbiografen fick kommunen dessutom tillstånd att livestreama.
– Inslaget har hittills setts av 125 personer utöver de som var på plats. Denna författarkväll kan fortfarande upplevas via bibliotekets Youtubekanal, tipsar Lars-Erik Lärnemark.
Efter ett par arrangemang i september blickar kommunen nu framåt mot resten av hösten. Den 14 oktober blir det Bebisteater och den 27 oktober ett författarbesök av Karin Smirnoff som skrivit en rosad romantrilogi.
– Den 7 november spelas en uppmärksammad kabaré med Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd. Lördagen därpå, den 14 november, berättar WAO i en musikteaterföreställning om norrbottenprofilen Vilho Akseli Ollikainen. Upplysning om respektive program finns på Norbergs Bibliotek, hälsar Lars-Erik Lärnemark.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS