Kult(ur) utbyte med Schweiz

Kulturutbyte på hög nivå mellan elever från Söderbaumska och elever från Schweiz. Med på bilden, någonstans, är de Schweiziska lärarna Jan Hassler och Kathrin Johner samt Johanna Landén, Söderbaumska.
Foto: Ann-Louise Ebberstein
FALUN. Kulturutbyte. Franska. Tyska. Och lite engelska… Det ingår i värdskapet för elever i årskurs 8 på Söderbaumska då ungdomar från Schweiz gästar.

Milou Nieminen och Alma Uhlin är två av eleverna som är värdar till de 13 ungdomar som är på besök. Och att de redan blivit såta vänner med ungdomarna från Schweiz går inte att ta miste på. De pratar i mun på varandra, skrattar och har kul ihop.

– Utbyten med andra länder har pågått i många år. Vi gör det för att eleverna ska få inblick och förståelse för andra länder och dess kultur, berättar Johanna Landén, en av lärarna i projektet.

Läs mer i kommande helgs nummer av Annonsbladet Falun.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

BORLÄNGE. Det svenska flygbolaget Nextjet ställer omedelbart in alla flygningar. Företaget kommer att ansöka om konkurs, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
BRUNNBÄCK. V-Dala miljö- och byggförvaltning har tagit fram ett program för Tjärnsjön där syftet är att utreda nya områden för bostadsbebyggelse.
FALUN. Nästa år inleds bygget av den nya stadsdelen Surbrunnshagen. Förberedande markarbeten är redan påbörjade.