ANNONS

Kerstin Sahlin från Sahlinsstruts, Mats Reyier från MurboAnnas och Anders Åkerberg från Kulinariet genomför ett nytt samarbete riktat till bussresor och grupper.
Foto: Veronica Rigtorp

Kulinariskt samarbete över smakerna

BORLÄNGE/HEDEMORA. Smaka på Dalarna är ett nytt samarbete för att stärka besöken till tre av Dalarnas mathantverkare.

– Vi har under hösten och vintern klurat på hur vi tillsammans skall få fler att upptäcka de bästa smakerna av Dalarna, berättar Anders Åkerberg från Kulinariet.
Kerstin Sahlin från Sahlinsstruts och brygghus, Mats Reyier från MurboAnnas och Anders Åkerberg från Kulinariet genomför tillsammans Smaka på Dalarna, ett nytt samarbete riktat till bussbolag från Mälardalen och grupper.
– Responsen från bussbolagen när jag ringt och presenterat konceptet har varit god. Dom är framför allt nöjda med att det är ett helt färdigt resekoncept, säger Mats Reyier.

Konceptet Smaka på Dalarna är en heldag, som börjar på Sahlins struts med rundvandring och förmiddagskaffe, därefter är det dags för en lättare lunch och ostprovning innan hela sällskapet avslutar med Kulinariet och eftermiddagskaffe. De tre stoppens kommer ställets historia att berättas.
Mathantverkarna hoppas givetvis också på en viss försäljning vid tillfällena. Inte bara av sina egna produkter utan även av andra mathantverkares som de säljer.
– Lyckas vi få fler besökare totalt till Dalarna så lyfter det ju alla. All vi tre har ju butiker där vi säljer produkter från andra. Jag är övertygad om att lyckas vi få hit 1000 extra i matturism, kommer det att spilla över på de andra, menar Mats Reyier.

De tre företagen har samma utmaningar med att besöksantalet pikar under högsommaren, därför vill man i första hand styra Smakresorna till vår och sen höst, för en jämnare besöks perioden.
– Det blir kortare ledtider för bussbolagen med vårt koncept, förtydligar Anders Åkerberg.
Trion avslöjar också att det finns fler planer, men att de tar en sak i taget.
– Dalarna starkt på mathantverk rent nationell med mycket producenter, informerar Kerstin Sahlin.

Intresset för mathantverk växer och Kulinariet hade förra året 75 000 besökare, Sahlins 30 000 och “nykomlingen” MurboAnna hela 16 000 besökare.
Faller samarbetet väl ut kan det i förlängningen ge fler arbetstillfällen.
– Vi har kommit överens om gemensam öppet period över sommaren, från nationaldagen till skördefesten har vi öppet sju dagar i veckan, avslutar Anders Åkersberg.

Publicerad i Annonsbladet (Borlänge) vecka 09 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS