ANNONS

Krylboföretag köps upp av investmentbolag

AVESTA. Investmentbolaget Viking Partners har köpt de båda Krylboföretagen R. Eks Plåt & Vent-service Aktiebolag och Zmide i Krylbo AB. Vd:n Roger Ek kommer att jobba kvar som vd för bolage

Svensk Byggtidning var först med att rapportera om affären. Till tidningen säger Roger Ek, vd och ägare för R. Eks Plåt &Vent att han under en tid har funderat på att sälja bolaget och att det kändes rätt när han träffade Viking Partners.
– Jag ser verkligen Viking Partners som en långsiktig och stabil ägare med gedigen branscherfarenhet vilket känns tryggt både gentemot våra medarbetare och kunder. Jag kommer att jobba kvar som vd och ser fram emot att utveckla Ek’s Plåt & Vent-Service och Zmide tillsammans med Viking Partners, säger Roger Ek till Svensk Byggtidning.
Affären blev klar den 9 december. R. Eks Plåt & Vent-Service Aktiebolag och dotterbolaget Zmide i Krylbo AB, har båda sina huvudkontor i Krylbo. Ek’s Plåt & Vent-Service är en leverantör av byggplåt och ventilation och Zmide är en lokal smidesentreprenör med fokus på service. De båda bolagen har ett trettiotal anställda och omsättningen för räkenskapsåret 2019 uppgick till dryga 40 miljoner kronor, rapporterar Svensk Byggtidning.
Den nya ägaren Viking Partners är ett investmentbolag som beskrivs som “en långsiktig ägare som förvärvar och utvecklar små och medelstora företag i Sverige med målet att bygga en företagsgrupp”.
– Vi är mycket glada att kunna presentera denna affär. Ek’s Plåt & Vent-Service och Zmide är fina och välskötta bolag med lång historik inom plåtslageri och ventilation respektive smide, båda med en stark position inom sin marknad, säger Anders Tollsten, partner på Viking Partners, till Svensk Byggtidning.

Publicerad i Annonsbladet Dalarna, Avesta/Norberg v3

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS