Krylbo på rätt spår

Krylbo upplevdes under flera år som järnvägsknuten där det mesta spårat ur.

Skjutningar, mordbränder och övergrepp i rättssak var vanligt förekommande rubriker i rättsvårdande myndigheters rullor.
Brottslighet, busliv och otrygghet blev en del av vardagen i den stadsdel som förr var bättre bemedlades självklara val av adress i Avesta.

Knappt ett år har gått sedan kommunen, fastighetsägarna, polisen och andra goda krafter presenterade sina planer för att göra något åt saken. Ord har omsatts i handling och resultatet så här långt lovar gott.
Måste ta kontakt med min hjärnas mest grundkritiska mekanismer för att inte skriva något snällt om politiker, poliser och kommunala tjänstemän.

Följde med inrikesminister Mikael Damberg och hans fodliga följe på en promenad genom den förtalade stadsdelen. Han sa snälla saker och såg ut som han menade vad han sa.
Möjligen inbillning, men det kändes som om de Krylbobor ministern, hans fogliga följe och jag mötte så smått började känna stolthet över sin del av Avesta.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Gamla Bettan har just genomgått den hälsotest som krävs för fortsatt trygg framfart till fromma för, såväl för sin förares bästa som för hans medtrafikanters.
Fler tåg följer tidtabeller. Färre väljer att vaccinera sig mot tropiska sjukdomar.
Lyssnar gärna på Miss Li. En del av förklaringen står att finna bortom ord och toner.