ANNONS

Charlott Hill hjälper Hanna Berggren att välja rätt barnvantar. Snart har Charlott en fast anställd som hjälper med sysslorna på Krusidull.
Foto: John Leander

Krusidull heltidsanställer

HEDEMORA z Hon har jobbat sig igenom ett pandemiår och nominerats till Årets företagare. Nu Charlott Hill också lyckats med det stora målet att ha en fast anställd i sin butik Krusidull.

”Med stort engagemang och god branschkunskap har Charlott Hill satsat i en verksamhet med stor konkurrens. Fokus ligger på service till kunden och hållbarhet. Charlott har efter sitt motto ‘Ditt Barn – Vår passion’ lyckats bygga upp en butik som även bidrar till ett levande centrum.”

Så lät det när Dalarna Business nominerade Charlott Hill till Årets NYföretagare 2020 i tävlingen Stjärngalan. Hon vann visserligen inte titeln, men det finns gott om skäl för henne att betrakta sig som en vinnare ändå.

Charlott Hill startade barnklädesbutiken Krusidull hösten 2017 och bakom glansen som nominerad till en stjärngala ligger ett gediget slit. Ofta i relativ ensamhet.
Därför är det kanske den största segern hittills som företagare att hon nu kan heltidsanställa en medarbetare i butiken.
– Målsättningen från början har varit att kunna anställa någon på heltid. Jag har visserligen haft personal här som har jobbat extra, men det här är en annan sak, säger Charlott när hon möter upp i butiken.

Varför blir det så stor skillnad för dig att ha en fast anställd?
– Dels är det viktigt att kunna vara två i butiken när det kommer mycket folk. Dels är det så att förut kunde jag springa och äta lunch på dagen när jag var själv. Det kan jag inte längre. Jag har ju praktiskt taget bott här sex dagar i veckan sen starten.

Charlott har berättar om hur hon har fått dra ett stort lass själv och att det handlar om så mycket mer än att vakta en öppen butik. Som bokföring och alla ändringar som måste göras vid säsongsbyten och alla inköp och när det kommer mycket varor.

Så att ha en fast person vid sin sida är en betydelsefull hävstång i verksamheten.
– Jag har ju märkt när jag har tagit in extra personal att när man är två så kan man bolla saker. Det betyder mycket att kunna ha någon att prata med som är ”inne i tänket”. Och så kan jag få någon dag mer ledigt och få mer tid med familj och vänner.

Förhoppningsvis leder det till mer framgång. En framgång som hon tror delvis beror på ett frikostigt användande av sociala medier. Charlott gör frekventa inlägg på Instagram och Facebook och uppmärksammar vad som finns i butiken. Och folk hör snabbt av sig.
– Det är ju på sociala medier som många småbarnsföräldrar rör sig. Det är en generation som är lite mer uppvuxna med internethandel, till skillnad från mig, säger Charlott med ett finurligt leende.

Sen gör hon ett tillägg.
– Folk i stan väldigt köptrogna. De kollar vad som finns här innan de går någon annanstans.

Men vem är det nu då som ska bli Charlotts bestående ”sidekick” på Krusidull?
Charlott ler finurligt igen
– Hon börjar i april. Hon har jobbat extra här sen 2018 och är själv tvåbarnsmamma. Vi klickar otroligt bra och har gjort det sen dag ett. Det bara flyter på. Jag ska presentera henne i mars… på sociala medier.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS