ANNONS

Kommunalrådet Fredrik Rönning i digitalt samtal med kronprinsessan Victoria och prins Daniel.
Foto: Veronica Rigtorp

Kronprinsessparet på ”digitalt” besök

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel gästade Smedjebacken digitalt. 20 minuter var avsatta för samtal mellan paret och kommunalrådet Fredrik Rönning.

Efter sejouren fick media komma in, för sedvanlig fotografering. En strålande glad Fredrik berättade sedan för media om samtalet.
– Kronprinsessan och prins Daniel var mycket trevliga och de verkade genuint intresserade.
Kronprinsessan och prins Daniel ville prata om läget i kommunen och Fredrik Rönning berättade om senaste året och de utmaningar som varit i och med pandemin, men också att det i kommunen ser bra ut inom bland annat näringslivet.
Rönning berättade bland annat om den stora affär som nyligen genomfördes när Enerco förvärvade Mvusab i Smedjebacken, och om kommunens folkhälsoarbete som intresserade prins Daniel speciellt.
Fredrik talade också stolt om det nyligen tagna beslutet att ha fria mensskydd på alla kommunens toaletter.
Andra ämnen var äldreomsorgen och hur kommunen drabbats av pandemin.
– Jag lyfte fram äldreomsorgens goda arbete och berättade att vi direkt anställde många av våra vikarier och det gav ett bra resultat med få insjuknade, på våra särskilda boende och inom LSS.
Kronprinsessparet gör digitala ”besök” i flera av landets kommuner för att skapa sig en bild av vilka utmaningar som finns på grund av covid-19.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS