ANNONS

Korsnäs IF en poäng från en plats i fotbollstvåan

FALUN. En enda poäng skiljer nu Korsnäs IF från att skriva fotbollshistoria. Så nära är Faluklubben att ta klivet upp i division 2 för första gången i klubbens historia.

Två omgångar återstår av division 3 södra Norrland. En serie med elva lag och där det är klart att Iggesunds IK åker ned i division 4.
Mycket talar också för att Korsnäs IF vinner serien, avståndet till tvåan Forsbacka IK är sex poäng och dessutom har Korsnäs en mycket bättre målskillnad.
Seriesegern kan säkras på Kopparvallens konstgräs på lördagen. Då kommer Söderhamns FF på besök och en poäng räcker för att seriesegern ska vara ett faktum. Söderhamn har för övrigt inget att spela om, det är långt till toppen och botten.

Korsnäs IF klev upp i serieledning i den åttonde omgången och har sedan dess blivit kvar där. Värt att notera är att laget bara släppt in 11 mål på 18 matcher.
Senast besegrades Strömsbergs IF med 2–0 på bortaplan efter ett mål av Anders Forsling samt ett självmål.
Enda hotet, Forsbacka IK, möter på lördagen Strands IF på bortaplan.
Om Korsnäs IF når division 2 väntar förhoppningsvis länsderby mot Kvarnsvedens IK. KIK ligger dock lite illa till när tre omgångar återstår.

Aldrig spelat i tvåan
Korsnäs IF har aldrig spelat i division 2, men klubben har vid flera tillfällen spelat i division 3 då den nivån var den tredje.
Bästa placeringen i division 3 är från 1997 då laget slutade på andra plats. Säsongen 2014 blev det en tredje plats.
Totalt har klubben spelat 28 säsonger i division 3.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS