ANNONS

Alexandra Magnusson, Unika Ludvika och Veronica Lindgren, Unika Ludvika centrumutvecklare berättar om personalpool idén.
Foto: Veronica Rigtorp

Köpmän efterlyser personalpool

Köpmän i Ludvika har tidigare efterfrågar personalpool. Nu väcks frågan igen.

– Vi har tidigare pratat om en ”personalpool” som skulle kunna rycka in i flera butiker vid behov. Har ni idéer i frågan kontakta oss, säger Veronica Lindgren, Centrumutvecklare Unika Ludvika och riktar sig till stadens köpmän.
Det var när Veronica Lindgren gjorde ett medlemsbesök hos Maritas Gardiner och Presenter i Grängesberg som Marita frågade Veronica om hon visste om det fanns någon inarbetade personal, hos någon av de andra köpmännen, som behövde lite extra timmar.

Den personal som efterfrågas ska ha kassa- och butiksvana, då det finns köpmän som önskar ha någon som snabbt kan rycka in vid behov.
– En del köpmän har personer som rycker in vid behov, men en del av dessa är i riskgruppen, så dessa används inte som inhoppare under pandemin, förklarar Veronica Lindgren.
– En personalpool är ett förslag som vi nuddat vid för något år sedan, drar sig Veronica Lindgren till minne.
– Jag kommer ju ihåg hur det var när jag själv drev butik, där man jobbade sex dagar i veckan, och hur svårt det är att komma ifrån för kortare ärenden.

Det är ju inte heller bra om det står en lapp på dörren att man kommer strax, reflekterar hon.
– Ett samarbete runt en personalpool, skulle vara bra. Tillsammans är vi starka, avslutar Veronica Lindgren.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS