ANNONS

“Köp aldrig en kameleont!”

Han var solbränd och rätt snygg den där hippien som bredde ut sina varor på ett stort torg i Houston, Texas. Jag var 19 år och hade stora planer för framtiden.

Framför allt ville jag resa jorden runt – med lätt packning.
Och vad kunde passa bättre än att köpa det där tygstycket han just då demonstrerade? Det kunde – enligt hippien – användas till nästan allt från klänning till bikini. Ja, kanske inte bikini eftersom en sådan är tvådelad, men i alla fall till shorts – om jag inte minns fel.
Man skulle också kunna förvandla plagget till vindskydd eller sovsäck för att kunna övernatta i en tropisk djungel någonstans. Tack vare de många möjligheterna och skepnaderna kallades tyget för kameleont.
Jag gjorde ett snabbt överslag av min skrala au pair-budget. Sedan slog jag till direkt. Utan tvekan. Nu var jag beredd för framtidens alla resor!
Väl hemkommen till Sverige en tid senare försökte jag lära mig att förvandla kameleonten till alla de plaggen som hippien visat och som fanns med i beskrivningen. Det gick… så där.
Tyget var stelt och mönstret fult (varför hade jag inte sett det förut?). Klänningen lyckades jag vika till, men den hade bedrövlig passform. Och shortsen såg ut som ett par tio nummer för stora blöjor!
Som tur var kom jag ändå iväg på några resor med lätt packning. Men kameleonten fick stanna hemma i en kartong i Dalarna. Och där ligger den än – i fall någon vill köpa den.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS