Konstrundan välkomnar alla i år

Några av deltagarna i Konstrundan förra året.
Foto: Privat
AVESTA. Avesta drar igång det nya året med att fira att staden fyller 100 år. Konstrundan firar detta genom att i år öppna upp och bjuda in alla som arbetar konstnärligt att delta.

– Vi kallar det för 100-årsrundan och gör årets runda annorlunda mot tidigare rundor, säger Meg Ersbacken i Konstrundan Avesta.
Idén har vuxit fram under senaste året.
– Många vill ju vara med vid påsk o nu får alla chansen att prova ett år – hur det är att deltaga, säger Meg Ersbacken.

De ordinarie deltagarna som är yrkesverksamma konstnärer kommer att deltaga som vanligt med öppna ateljéer. Men just i år blir det många andra som också kommer att öppna upp sina hem, ateljéer och verkstäder för att emot besökare. Konstrundan bjuder alltså in alla som arbetar konstnärligt med måleri, foto, skulptur, glas, keramik, textil, performance, film etcetera att deltaga under fyra dagar i påsk.

– Deltar man i år så betyder inte det att man är självskriven i kommande rundor. Vill man deltaga som ordinarie konstnär så får man söka till Konstrundan som vanligt. Vi behöver bli fler och detta blir en möjlighet att få in fler yrkesverksamma konstnärer, framhåller Meg Ersbacken.

Villkor för att deltaga är att man är bosatt eller verksam i Avesta kommun – eller att man har sina rötter i Avesta. Anmälningarna till Konstrundan 2019 skall göras före 15 januari.
– Anmälningstiden går snart ut och vi har fått in en hel del anmälningar. Vi vill få fram en stor runda i kommunens alla hörn, säger Meg Ersbacken.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 02 2019.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

NORBERG. Norbergsbördige Carl-Axel Eriksson är klar med sin tredje bok "Kvar vid livet". I likhet med de två tidigare böckerna utspelar sig mycket i Norberg.
HORNDAL. "Tunn is", så heter Carolina Angelis bokdebut. Det är spionroman som utspelar sig i Ryssland, men även Horndal finns med på ett hörn.
AVESTA. Föreläsningar, familjelördagar och dagbio. Vintern och vårens kulturutbud på Avesta bibliotek är brett för att attrahera många.