ANNONS

Konstcirkel ställer ut i skyltfönster

NORBERG Fem kvinnor som målar akvareller fick tänka om med sin planerade påskutställning. I stället ställer de ut i ABF:s skyltfönster i Norberg.

Den rådande situationen med coronaviruset har gjort att många arrangemang har ställts in eller skjutits upp. En konstcirkel i Norberg som leds av Margareta Nilsson skulle ha ställt ut sina akvareller på Hembygdsgården i Västanfors över påsk.

– Men allt har ställts in där, så det blev inget. I stället fick vi kontakt med ABF i Norberg och får ställa ut i deras stora skyltfönster i Norberg, ut mot Engelbrektsgatan, berättar Margareta Nilsson.

De fem konstnärerna får varsitt skyltfönster att visa upp sina alster i.
– Det är stora och fina skyltfönster. Jag tror att jag kommer att få plats med åtta, nio tavlor. Det här blir en alternativ utställning. Det känns roligt att kunna visa upp något nytt på det här viset, säger Margareta Nilsson.

Utställningen avtäcktes på skärtorsdagen och pågår fram till och med den 19 april. Förutom Margareta Nilsson deltar Agneta Törnqvist, Berit Lindblom, Anette Hult och Siv Hällblad i konstcirkeln.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 16, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS