ANNONS

Mats Nilsson (S) och Hans Johansson (C) är kritiska till en flytt av psykakuten från Säter till Falun.
Foto: Karin Diffner

Kommunledningen ryter ifrån: “Nu får det vara nog”

Kommunledningen i Säter befarar att en flytt av psykakuten innebär slutet på en över hundra år lång tradition av att ta hand om människor med psykisk ohälsa.

I ett öppet brev kritiserar de förslaget:
“Nu får det vara nog! Både landsbygd och tätort måste få leva i Dalarna”, skriver de.

Brevet är underskrivet av Mats Nilsson (S) och Hans Johansson (C) som företräder de två majoritetspartierna i Säter. De är emot det förslag som finns som de menar slår sönder organisationen i Säter och riskerar att vara början till slutet för psykvården i Säter.
Argumentet att avståndet mellan Säter och Falun skulle äventyra patientsäkerheten tycker de är ett godtyckligt argument.
“Har kan man ens ha kvar verksamhet någon annanstans än i Falun med detta resonemang? Varför är det osäkert för vissa men inte för andra”, skriver Nilsson och Johansson.
De anser att Region Dalarna bidrar till att utarma landsbygden genom centralisering.
“Under de senaste tio åren har regionen utökat personalen i Falun med nästan 500 personer men samtidigt minskat i Säter med cirka 100”.
Nu hoppas kommunalråden på att hälso- och sjukvårdsnämnden som fattar beslutet ska tänka om.
“Vår förhoppning är att centraliseringen upphör och att även Region Dalarna börjar värna om oss som bor i Säter och övriga delar utanför de stora tätorterna”, skriver Mats Nilsson och Hans Johansson.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS