ANNONS

Kommunen vill locka fler till Långshyttan

LÅNGSHYTTAN Hedemora kommun inleder ett utvecklingsprojekt för att utveckla Långshyttan. Dessutom vill man locka fler invånare och företag dit.

På sin hemsida beskriver Hedemora kommun det här projektet under rubriken “Långshyttan – pärla med potential att locka fler”.
– Långshyttan med sin historia, sin vackra natur och sitt fördelaktiga läge är en plats som kommunen vill visa fler, säger Kristina Backlund, kommunikationschef, i en artikel på hemsidan.

Kommunen bjuder nu in, tillsammans med Hedemorabostäder och Hedemora näringsliv, in till ett par workshops som man hoppas ska mynna ut i inspel, idéer och hur orten, som är kommunens näst största, ska kunna utvecklas i framtiden.
– Nu finns lediga lägenheter i området, och det var i och med det en vilja om att ta reda på vad som skulle kunna locka fler till Långshyttan väcktes, säger Erik Kristiansson, vd för Hedemorabostäder, i artikeln på hemsidan.

Workshopsen blir digitala och hålls den 25 maj, klockan 15.00-16.30, samt den 15 juni, klockan 18.30-20.00. Länkar till mötena finns på www.hedemora.se.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 20, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS