ANNONS

“Det känns härligt att företagarna är positiva till satsningen med sommarjobb för våra unga i Säter”, säger kommunalrådet Mats Nilsson (S).
Foto: Pär Sönnert

Kommunen vill inspirera lokala företag att anställa sommarjobbare

SÄTER Säters kommun vill inspirera fler lokala företagare att anställa Säterungdomar under sommaren.

Detta ska bland annat ske genom att sommarjobben i fråga ska samlas på ett och samma ställe.
Kommunen har, i dialog med lokala företagare, utvecklat ett koncept som ska inspirera fler företagare att anställa sommarjobbare samtidigt som det ska göra det enklare för Säterungdomarna att söka jobben.
Sommarjobben som erbjuds ska samlas på ett och samma ställe, via kommunens hemsida. Kommunen kommer att hjälpa företagen med bland annat annonsering och handledarstöd.
– Det känns härligt att företagarna är positiva till satsningen med sommarjobb för våra unga i Säter. För företagens del blir det en möjlighet att kunna säkra framtidens kompetenser och ungdomarna lär sig vad det finns för typer av jobb i Säters kommun, säger kommunalrådet Mats Nilsson (S).
– Det är bra att skapa en vi-känsla i kommunen, mellan både kommunen, företagarna och våra ungdomar, tycker Hans Johansson (C), vice ordförande i kommunstyrelsen.
Mats Nilsson hoppas på ett långsiktigt samarbete med företagen, där ungdomarna står i fokus.
– Nu hoppas vi på att många företag tar upp stafettpinnen så att våra unga får arbetslivserfarenhet och att framtida kompetenser blir kvar i våra företag och i kommunen säger Mats Nilsson.

Publicerad i Annonsbladet Dalarna, Hedemora/Säter v5

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS