ANNONS

Avesta kommun vädjar till befolkningen om förståelse för belastningen på äldrevården och om försiktighet från skolbarn och ungdomar.
Foto: John Leander

Kommunen vädjar till medborgarna

AVESTA Omsorgschefen i Avesta kommun vädjar till Avestaborna om förståelse för personalens ansträngda läge. Bildningschefen vill att barn och ungdomar stannar hemma mer.

– Läget är allvarligt och på kort tid har sammanlagt ett tiotal brukare på äldreboende och i hemtjänst konstaterats smittade av corona i Avesta, säger Carina Johansson, förvaltningschef för omsorgen i Avesta kommun.
Hon berättar att omfattande smittspårningsinsatser pågår också för både personal och brukare.
– Smittspårning och provtagning på personal innebär att anställda inte kan arbeta fram till dess att provsvar inkommit. Personal med förkylningssymtom får heller inte arbeta. Bemanningssituationen är därför mycket ansträngd och många arbetar övertid och inga ledigheter kan beviljas.

Carina Johansson passar på att också skicka en vädjan till Avestas befolkning.
– Umgås bara med dem du bor tillsammans med eller någon enstaka vän, res bara i närområdet och undvik kollektivtrafik om du kan. Bli en hjälte, rädda liv och stanna hemma.

Samtidigt med det har också Avestas föräldrar och vårdnadshavare från skolan fått ett brev där förvaltningschef Björn Hansson vädjar om föräldrarnas hjälp.
– När pandemin nu sprider sig allt mer och vi har en allmän smittspridning i Avesta kommun är det av yttersta vikt att vi alla hjälps åt att hålla social distans. Prata med ungdomarna om hur viktigt det är att hitta på andra sätt att umgås med sina kompisar än rent fysiskt. Många har olika sociala kanaler där de håller kontakt med sina vänner och med viss försiktighet törs jag påstå att just nu är skärmtid bra, säger Björn Hansson.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS